Dag 36 – 1376 km

8 oktober 2023

Er zat een bloedzuiger op mij! Wat een gruwel! Gelukkig zat het nog niet vast gezogen, maar als ik iets vies vind! En dit was na mijn goede voornemen om me fatsoenlijk in de rivier te wassen, wat overigens redelijk frisjes was wel. Maar het was mega mooi weer vandaag, vrij warm, en heb zeker genoeg gezweet. Al dat luie zweet er weer uit, dus een beetje opfrissen was stiekem best lekker. En inmiddels denk ik dat bloedzuigers niet per se in het water zitten, maar in holletjes in de grond, want nadat ik net wat bestudeert heb, schieten al die beestjes in gaatjes de grond is als ik er met mijn lamp op schijn. Maar verder is het een mooie kampeerplaats hoor! 

Ik ben vandaag dus weer op pad, samen met Hannes. Hij gaat morgen halverwege de dag de andere kant op, omdat hij een trein naar Utah gaat nemen. Hoewel hij zich mogelijk bedacht heeft, dus ik zou het best gezellig vinden om de rest samen te fietsen. Hannes heeft de laatste tijd best wel veel gefietst, en ik heb een week in de auto gezeten en heel veel gegeten, en vandaag vroeg ik me echt af waarom ik ooit dacht dat dat een goed idee was. Het voelde alsof het de eerste fietsdag ooit was, mijn conditie is ruk, al mijn vet zat in de weg, en overal was het best zwaar. Maar het weer was prachtig, de omgeving was ook heel mooi, en halverwege kwamen we nog andere fietsers tegen waar we een tijd mee hebben staan praten, wat ook wel leuk was. En samen fietsen was ook leuk voor de verandering! 

Morgenmiddag ben ik dus waarschijnlijk weer all by myself, maar ondanks dat ik op het moment net iets minder enthousiast ben over fietsen, wil ik het wel afmaken. De weersverwachting is inmiddels ietwat positiever gestemd, dus ik hoop dat het mee gaat vallen met de sneeuw over een paar dagen. Tot nu toe vinden we Colorado eigenlijk een stuk warmer dan Wyoming, ondanks dat we nu hoger zitten. Op dit moment ligt er ook nog geen sneeuw in de bergen, maar dat kan dus zomaar verkeren. Schijnbaar is het vanaf het einde van de maand al redelijk wintersport seizoen, en ligt de sneeuw zeker tot mei. Maar fingers crossed dat ik dat allemaal ga missen! 

Ps. Als je ooit in de buurt bent, Steamboat Springs is echt een leuk plaatsje en zeker de moeite waard om te bezoeken! 

1 Reactie

  1. Marian Spruit
    oktober 27, 2023 / 10:16 am

    Ha Jonne, Wat een bikkel ben jij zeg. Geweldig moi avontuur maak jij mee. Heerlijk om met je mee te lezen.
    Nog veel succes en plezier, hoop inderdaad dat de sneeuw nog even wacht
    Groet, Marian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *