Dag 4 – 5 km

6 september 2023

Change of plans. Eigenlijk zou vandaag mijn fietstocht van start gaan, hoewel ik nog steeds niet helemaal wist hoe ik in Jasper ging komen.

Ik heb daar gisteren onderzoek naar gedaan, en had uiteindelijk één organisatie gevonden die de fiets mee kon nemen – in een doos. En dat zou dan bijna 200 dollar kosten, hoewel het eigenlijk maar een paar uur rijden is. Vond ik rijkelijk veel. En ik had net zo’n moeite gedaan om mijn fiets weer in elkaar te zetten, en de doos waarin hij zat tijdens de vliegreis was inmiddels ook al weg. Dus had ik een plan B: proberen een lift te regelen. Wat volgens internet niet onmogelijk is, maar wel vrij lastig omdat er vooral ook heel veel toeristen over de Icefields Parkway rijden. Plan C was eerst naar Banff fietsen, dan kijken of ik zin had om naar Jasper te fietsen, en daarna weer terug naar beneden fietsen. Wat eigenlijk iets te veel tijd kost, en de belangrijkste regel van het fietsen overschrijdt: geen backtracking.

Nu is het dus optie D geworden. 

Ik had vanmorgen sowieso al besloten dat vandaag niet de dag zou zijn dat mijn fietstocht van start zou gaan, aangezien ik me stiekem niet helemaal fit voel. Ik had gisteren zo’n hoofdpijn dat ik er gewoon misselijk van was, en ben zonder te eten heel vroeg naar bed gegaan. Bijna dood ervaring dus 😉

Vandaag is het wel iets beter, maar nog steeds wel hoofdpijn. En keelpijn. Dus een dagje extra rust leek me geen kwaad kunnen.

En ik heb Daan ontmoet, een Luxemburgse jongen met Vlaamse ouders. Hij gaat zondag naar Banff om daar te wandelen, maar was eigenlijk zijn tijd in Calgary een beetje uit aan het zitten tot het zondag is. Want zo’n bruisende stad is Calgary niet. Nu hebben we dus een auto gehuurd, waarmee we morgen richting Jasper gaan rijden, waarbij we de fiets achterin plempen. Het idee is om morgen alle bezienswaardigheden tot de Athabasca Falls te bekijken, en daar hebben we voor twee nachten geboekt. En dan brengt Daan me overmorgen met de fiets naar Jasper (wat maar 30 kilometer van elkaar ligt of iets dergelijks), en dan fiets ik weer terug naar Athabasca Falls. Omdat ik het wél gefietst wil hebben natuurlijk.

En daarna gaat mijn fietstocht écht van start, en ga ik ook eens een beetje kamperen en zo. Want anders haalt mijn portemonnee Antilope Wells, New Mexico niet 😉 En Daan brengt de auto weer terug naar Calgary. Win-win, want anders was hij weer naar huis gegaan zonder de Icefields Parkway te hebben gezien. Doodzonde. 

So far heb ik al wel ontdekt dat ik tenminste één ding vergeten ben mee te nemen. Gisteren wilde ik namelijk wat foto’s op mijn computer zetten (je weet wel, voor the blog die ik dit keer wel ga bijhouden ;)), en dat ging dus niet. De kabel ben ik namelijk kwijt (dat had ik mijn vorige reis ook al geconstateerd), dus had ik daar zo’n adapter geval voor gekocht waarmee het wel werkte. Nu heb ik dus twee adapter gevallen. Maar goed, het kan erger…

BeantwoordenDoorsturen

7 Reacties

 1. Veerle
  september 9, 2023 / 10:32 am

  Handig, zo’n lift! ;-). Ach, en fietsen kun je nog genoeg denk ik zo. Je haalt je kilometers vast wel! Met of zonder lift! Veel plezier!! Liefs Veerle

 2. Marieke Wesselink
  september 9, 2023 / 11:08 am

  Veel plezier Jonne, weer nieuwe avonturen beleven!
  Groetjes Marieke

 3. Mary
  september 9, 2023 / 11:23 am

  En zo komt het uiteindelijk iedere keer weer goed en vallen dingen op hun plaats. Hopelijk knap je wel snel op.

 4. Rarda
  september 9, 2023 / 12:55 pm

  Goed geregeld Jonne, heel veel plezier met fietsen!!
  Liefs mama

 5. Jonne Lanjouw
  september 9, 2023 / 5:56 pm

  Hoi Jonne,
  Heb je een speciale route langs de westkust, ik ben wel benieuwd?
  Antelope wells , nooit van gehoord, maar wel een eind…
  Geniet ervan en leuk van je reis te horen. Hoe lang denk je erover te doen?
  Super dat je dit doet!
  Liefs en goede reis, Jonne

 6. Yvonne
  september 10, 2023 / 5:34 am

  Klinkt allemaal goed Jonne. Behalve de hoofdpijn dan. Zo te horen zijn er hier genoeg medereizigers wat de tocht vast nog leuker gaat maken.
  Succes en een hele fijne tijd gewenst

  Groetjes Yvonne

 7. Daan
  september 26, 2023 / 6:19 pm

  Blij dat we samen hebben kunnen liften naar Jasper 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *