Dag 29 – 1231 km

1 oktober 2023

Ik zou niet zo’n beste bioloog zijn, want ik heb helemaal het geduld niet om uren te zitten wachten totdat ik misschien ergens een beest zie. Desondanks heb ik toch wel wat wildlife gespot vandaag! Het begon vanmorgen met een bison langs de kant van de weg, en later nog een hele groep die de rivier aan het oversteken waren. Net de grote trek van de gnoe’s van de Masai Mara naar de Serengeti en andersom, maar dan anders. Toch was het wel cool om te zien! Ik kwam er later ook wel achter dat je bijna niet geen bisons kunt zien, want er zijn er vrij veel en ik heb later op de dag nog heel veel meer gezien. Daarnaast heb ik elk gezien. En eekhoorns, maar die zie ik dagelijks. Helaas nog geen grizzly, wolven of moose, maar de eerste twee schijn je vrijwel alleen te kunnen spotten als je met zonsopgang bij een bepaalde vallei gaat observeren met je supersonische verrekijker. Die ik niet heb. 
Hoewel ik als tip kreeg vandaag dat als je zo’n fanatiekeling vraagt of je ook even mag kijken, ze dat vast met alle liefde en plezier laten zien. Misschien dat ik morgen dus maar een poging moet wagen bij zonsopgang. 

Gisteren heb ik uiteindelijk ergens langs de weg geparkeerd nadat bleek dat de Beartooth pass dicht was. Omdat de nieuwe route die ik deed ook mooi scheen te zijn, nogal veel bochten bevatte en het al donker was. En deze wegen door het donker rijden vind ik iets minder prettig, omdat er natuurlijk ook veel wildlife is die op licht af komt. En die wil ik niet op de motorkap hebben. 

Iedereen had me met rust gelaten op mijn kampeer spot, en ik zag vanmorgen dat er nog een busje achter was komen te staan. 
Helaas heb ik nog niet zoveel van het uitzicht gezien op de scenic route, want we zaten in de wolken. En achteraf bleek het trouwens niet eens gesneeuwd te hebben op die Beartooth pass. Mocht hij weer open gaan overweeg ik nogmaals een poging te wagen, omdat het uitzicht erg mooi schijnt te zijn. 

Ik had een hele planning en route bedacht, die me in twee dagen langs alle hoogtepunten van Yellowstone zou leiden. Het gaat nu al de mist in, want ik heb vandaag maar de halve planning gehaald. Op zich kan ik me het wel veroorloven om een dag langer in het park te zijn, dan moet ik het volgende stuk gewoon wat sneller doen. Alleen had ik bedacht om buiten het park, richting Cody te kamperen, omdat je buiten het park volgens mij wel gewoon overal mag kamperen. Wat in het park niet mag. En drie keer raden waar ik nu geparkeerd sta? Juist, op een pullout langs de weg, in het park. Waarbij overal expliciet vermeld staat dat dat dus niet mag. Maar er zijn heel veel campings dicht, en ik kon er dus geen vinden die open was. Ik hoop dus maar dat ze het door de vingers zien voor een nacht! 
En morgen ben ik toch voor dag en dauw weg, wildlife spotten 😉

Ps. Ik heb héél veel foto’s gemaakt…

4 Reacties

 1. Jacques Sars
  oktober 13, 2023 / 10:09 am

  Prachtige foto’s Jonne, indrukwekkend die bisontrek!

 2. Nicolette
  oktober 13, 2023 / 4:09 pm

  Wat mooi, die bizons! Echt wild-west, práchtige foto’s iig!
  Je ziet een heleboel .
  Slaap je nu ook in je auto? In die achterbak, bedoel ik?
  Benieuwd naar het vervolg van je wild life ervaringen, veel genieten maar en good luck!

  • jonnevanbommel
   Auteur
   oktober 19, 2023 / 4:12 pm

   Ik heb in de auto geslapen ja, maar op de bijrijdersstoel. Achterin ging niet omdat de fiets daar lag 😉

 3. Rarda
  oktober 13, 2023 / 4:37 pm

  Hele mooie foto’s Jonne, heel bijzonder al die bizons!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *