Dag 47 – 2155 km

19 oktober 2023

And just like that zijn we weer een stukje verder op de route. Beetje valsspelen wel, maar soms mag dat. We hebben gisteren namelijk besloten om een klein stukje van de route over te slaan. Om wat tijd te besparen en wat bergen te ontwijken. Dus zijn we gisterochtend nog van El Rito naar Abiquiu gefietst, waar we de fietsen in de auto hebben geladen en naar Santa Fe zijn gereden. Daar hebben we lekker de toerist uitgehangen, wat rond gekeken en gewindowshopt. 

Vanmorgen hebben we eerst uitgebreid ontbeten (we sliepen in een hotel mét ontbijt), daarna is Katrina ergens heen gegaan voor een massage en heb ik een poging gedaan om mijn blog bij te werken, wat overigens niet gelukt is omdat de foto’s niet wilden laden. Aan het einde van de ochtend zijn we naar Albuquerque gereden om te lunchen (we kwamen er namelijk toch langs) en zijn we ook nog even naar Old Town gelopen. Dat bleek verrassend leuk en hebben we de hele middag rond gekeken. Allemaal souvenirs geshopt die ik helemaal niet mee kan nemen, dus dat moet nog ergens een keer op de post. Het was een dure dag. 

Eind van de middag zijn we verder gereden naar Grants, waar vandaan we morgen weer verder gaan fietsen. Naar horen zeggen hebben we een stuk overgeslagen dat erg zwaar was en niet perse het mooiste van de route, dus wij waren maar wat blij met dit besluit. En nu hadden we mooi een rustdag. 

Het is nog zo’n 600 kilometer naar de finishlijn, en ik denk dat we die in 4 of 5 dagen gaan afleggen. Als het goed is wordt het nu wat vlakker, en de mooiste uitzichten zijn ook wel geweest. Maar ik kijk er naar uit om nog een paar dagen de trail te fietsen, en vind het ook wel jammer dat het daarmee klaar is. Maar goed, daarna komt het volgende avontuur weer: Baja California, Mexico. In praktijk brengen wat ik heb geleerd tijdens de Spaanse les. Eten bestellen moet wel lukken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *