Dag 70 – 3808 km

11 november 2023

Je hebt jeuk en je hebt jeuk. En ik heb de ergste versie, zelfs zo erg dat ik vannacht wakker werd en niet meer kon slapen van de jeuk. Ik denk dat het een combinatie is van muggen en sand flies, maar het resultaat is dat voornamelijk heel mijn benen en enkels onder de bulten zitten en alles nogal erg jeukt. Blijkbaar ben ik ineens een lekker hapje geworden, normaal gesproken moeten ze altijd die andere hebben…

Gisteren hebben we maar een klein stukje gefietst, na de ochtend nog te hebben doorgebracht in Mulegé. Op het gemakje. 

Einde van de dag streken we neer in een restaurant om wat te eten, en nadat we de vistaco’s extreem lekker vonden en stiekem nog meer wilden eten, bestelden we nog maar een ronde. Toen we af moesten rekenen kwamen ze ineens aanzetten met een of ander exorbitant hoog bedrag, en toen wij aanhaalde dat dat niet bepaald de prijzen waren die op de menukaart stonden, werd dat weg gewuifd en werd er even medegedeeld dat die prijzen niet kloppen. Nu was het ineens anderhalf keer zo duur. 

Uiteraard deden ze net alsof ze geen woord Engels verstonden (ik betwijfel het ten zeerste), en aangezien Katrina wel Spaans spreekt en veel aardiger is dan ik ben, hebben we het verschil gedeeld. Als het aan mij had gelegen had ik het geld betaald wat op de menukaart stond en was ik vertrokken, maar soit. 

Daarna gingen we op zoek naar een kampeerplaats, wat ook nog een dingetje was. De mooiste stranden zijn we eerder op de dag voorbij gereden, en uiteindelijk kwamen we uit bij een stand dat bij lange na niet zo mooi was, en vlak bij de weg. Maar er was verder niemand (wat ik wel zeer op prijs stelde), én het was goedkoop. Toen ik informeerde naar de kampeerplaats werd een prijs vastgesteld waarmee we akkoord gingen, en had ik geverifieerd dat er een douche was. 

Nadat ik mijn tent op had gezet wilde ik inderdaad douchen, kwam er geen water uit de kraan. Ik ging dus even navragen hoe de douche werkte, toen er werd gezegd dat ik voor de douche de dubbele prijs zou moeten betalen. Ik bedoel, zeg dat dan meteen! 
Die douche heb ik dus ook maar laten hangen, het zat niet zo mee allemaal. En vandaag reden we natuurlijk weer langs de mooiste kampeerplekken, vlakbij waar wij gekampeerd hebben…

Vandaag zijn we naar Loreto gefietst, wat wel redelijk vlot ging. We staan op een RV park waar ze wél douches hebben, met warm water zelfs. Alleen de WiFi is ruk, maar je kunt niet alles hebben natuurlijk 😉

Morgen hebben we een rustdag en willen we misschien een boottocht maken naar een eiland vlakbij de kust, en snorkelen, hopelijk met dolfijnen, roggen en zeeschildpadden. En met walvissen, maar die kans acht ik zeer klein, want het is nog te vroeg in het seizoen. Of deze boottocht er wel of niet van komt hangt af van de onderhandelings skills, maar Loreto lijkt hoe dan ook wel een leuk plaatsje. Hoe verder we naar het zuiden gaan, hoe toeristische het wordt, en hoe toeristischere prijzen er zijn. Redelijk veel dingen zijn minstens zo duur als in de US, soms zelfs nog duurder. Mexico is niet goedkoop niet dus! 

Wat ook mogelijk een klein irritatie puntje tussen Katrina en mij is, want Katrina is aan het einde van haar trip en wil vakantie vieren, en ik ben nog niet eens halverwege mijn trip. Ons uitgavenpatroon is dus net iets anders. 

Maar goed, geld moet rollen zeggen ze 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *