Dag 45 – 2125 km

17 oktober 2023

Wij zijn gisteren gearriveerd in New Mexico. En dat ging met hoge pieken en niet zo’n diepe dalen. Want we moesten wat bergen over zeg! Ook met minder gewicht blijkt dat toch best zwaar. 

Vandaag konden we eindelijk een stuk naar beneden, ondanks dat er nog steeds iets van 1200 hoogtemeters omhoog waren. Maar doordat we ook wat naar beneden gingen, hadden we een redelijk tempo en hebben we flink wat kilometers kunnen maken. 

Ondanks dat we zo laat in het seizoen zijn, hebben we ontiegelijk geluk met het weer! We hebben hele koude nachten gehad, waarbij alles bevroren was, maar inmiddels is het weer echt aan het veranderen. Afgelopen nacht had ik het zelfs zo warm dat ik kleren uit moest trekken! Daarnaast is het voordeel van zo laat in het seizoen zijn, dat de omgeving denk ik nu op zijn mooist is. Er zijn nog heel veel berken/loofbomen waarvan de bladeren allemaal verkleurd zijn, en dat ziet er prachtig uit! 

Tot nu toe vind ik de route in New Mexico erg leuk. De omgeving is heel mooi, de lucht is duidelijk warmer, en er is ook een heel verschil qua huizen. Die worden hier echt anders gebouwd dan in het noorden van het land. De wegen waarop we fietsen zijn ook anders, veel rotsachtiger. Een fiets met iets meer vering dan de mijne zou geen overbodige luxe zijn. Want ik shake wat af! Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat mijn fiets nog steeds in één stuk is! 

Verder doen we niet echt aan glampen, maar wel aan bikepacken voor watjes. Janice staat namelijk iedere ochtend te popelen om eten voor ons klaar te maken, we spreken ’s middags ergens af om te lunchen, en als we klaar zijn met fietsen eten we uiteraard ook. Ik ben dus redelijk tot de nok gevuld, en da’s letterlijk en figuurlijk best zwaar. Maar ook gezellig en makkelijk, want de route in New Mexico doet niet heel veel dorpen aan, het grootste gedeelte gaat door de middle of nowhere, en water is schaars. En met Janice als trail angel komen we zéker niks te kort! 

2 Reacties

 1. Rarda
  november 2, 2023 / 9:42 am

  Een erg mooi landschap inderdaad zo te zien aan de foto’s!
  Wel super handig zo’n volgauto, geniet er van!

 2. Mary
  november 2, 2023 / 1:42 pm

  Gewoon lekker genieten van dat beetje luxe als het hebben van een volgauto. Je ziet al genoeg af toch?
  Prachtig daar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *