Dag 3 – 5 km

5 september 2023

Ik voel me ongeveer alsof ik ben overtreden door de trein, maar verder gaat alles wel goed. Buiten onwijze spierpijn om. 

Gisteren heb ik op mijn gemakje mijn fiets in elkaar gezet, alles werkt gelukkig nog! Behalve mijn fietspomp, wat niet echt aan de reis lag eigenlijk. Aangezien ik toch naar de MEC moest (outdoor walhalla, equivalent aan REI in Amerika), heb ik daar maar meteen een nieuw pompje gekocht. Waarmee ik nog steeds niet echt in staat ben om mijn banden fatsoenlijk mee op te pompen. Denk dat minipompjes en ik gewoon geen goede combinatie zijn. 

Ik heb ook een gas brandertje met gasblikje gekocht, omdat ik deze keer écht gezond ga eten en ga koken, een lange broek (want het is eigenlijk niet super warm in Calgary, ik heb nog geen korte broek aan gehad), een t-shirt en een satelliet tracker (want dat wilde mijn moeder dolgraag). Eigenlijk heb ik de halve MEC wel leeg gekocht ja. En hoe ik dat allemaal mee ga nemen? Nobody knows…

Nadat ik terug was van deze shop sessie kwam ik erachter dat ze ergens niet de goede prijs hadden berekend, wat ruim 60 dollar scheelde, dus ben ik nog maar een keer terug gegaan naar de MEC, dit keer op de fiets. Ik bedacht me ook dat ik nog niks tegen beren had gekocht, dus nu ben ik bear spray en een stuk touw rijker, zodat ik alle eetbare spullen in een tas in de boom kan hangen, en er vervolgens bij kan gaan staan om de beer te laten schrikken 😉

In de MEC kwam ik ook in gesprek met een paar jongens die daar werken, die volgende week dezelfde route gaan rijden. Mogelijk kom ik ze nog tegen, want zij vertrekken dan wel een week later, maar ze halen me vast in. Een van die jongens neemt namelijk een bivy en een tarpje mee, ik al het bovenstaande plus nog heel veel meer. 

Gisteravond ben ik op tijd naar bed gegaan, omdat ik helemaal kapot was, en daar ben ik nog steeds niet van hersteld. 

Vandaag moet ik bekijken hoe ik in Jasper ga komen, moet ik de satelliet tracker aan de praat krijgen, al mijn spullen in alle tassen passen en meten en moet ik weer terug naar de MEC. Ik kwam er namelijk achter dat ze in plaats van 60 dollar terugstorten op mijn creditcard, ze er nogmaals 60 dollar vanaf hebben getrokken. Dat was dus niet de beste deal ooit. 

Mijn bezoek aan Calgary draait dus om het hoogtepunt: de MEC. En eigenlijk, heel veel meer valt er ook niet te zien. Je komt naar Calgary omdat het dicht bij de Rockies ligt, niet omdat het nu zo’n fantastische stad is. Best veel zwervers ook, heeft wel wat weg van Frankfurt. Daarnaast is het op het moment ook redelijk gevuld met rook, dat is dus wat ik zag toen ik in het vliegtuig zat. Geen smog, maar een raar soort mist. Van de bosbranden uit het westen dus. Iets wat overigens ieder jaar voorkomt, maar dit jaar net ietsje erger dan voorgaande jaren.

Ik hoop dus dat de wind wat gaat draaien, want de luchtkwaliteit is hierdoor net even wat minder. Maar goed, problemen voor later. Eerst maar eens zien hoe we bij het startpunt komen…

2 Reacties

 1. Pieter Jan
  september 7, 2023 / 10:27 am

  Te zien aan je foto spreken ze Frans in Calgary?
  Goede reis naar Jasper!

 2. Rarda
  september 7, 2023 / 3:29 pm

  Héél fijn dat je een tracker hebt gekocht, nu nog zien te activeren !!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *