Dag 43 – 1905 km

15 oktober 2023

Gisteravond waren er ook nog twee vrienden van Katrina langs gekomen. Ze waren ‘in de buurt’, dus hebben 2,5 uur naar Del Norte gereden om Katrina te kunnen zien. Nadat we wat inkopen gedaan hadden voor komende dagen (het laatste stuk van de route is redelijk in de middle of nowhere, en resupply is er maar mondjesmaat) zijn we nog met zijn vieren uit eten gegaan. Bij dezelfde Mexicaan als we ’s middags hadden gegeten, want dat was nog het enige wat open was. Daarna hebben we met zijn allen nog wat gedronken en gekampeerd. Eigenlijk best een normale, sociale avond in Amerika! 

Vanmorgen was het de bedoeling om redelijk op tijd te vertrekken, omdat we een hoge pas over moesten en heel veel hoogtemeters moesten maken. Uiteraard waren we veel later dan gepland weg, iedereen moest gedag gezegd worden etc, maar uiteindelijk begaven we ons rond half 11 toch richting berg. 

De fietsen waren een heel stuk lichter, want op wat hoognodige zaken na (camera, jas, héél veel snacks) hebben we alle andere spullen in de auto gedaan. Het moge duidelijk zijn dat ik niet ga verhongeren, want ik eet normaal gesproken al te veel, maar nu is er helemaal geen houden aan. De moeder van Katrina maakt van iedere gelegenheid gebruik om etenswaren uit te stallen, en smeert me het ene na het andere aan. 

De bergen waren hoog vandaag, en de fiets voelde toch eigenlijk niet zo heel licht. Maar bovenop de berg werden we opgewacht door onze volgauto en werden we voorzien van nog meer eten. Daarna volgende een minuscule afdaling en nog meer bergop, maar gelukkig was het laatste stuk bergafwaarts. Het was een stralende dag vandaag, met een strak blauwe lucht, en de zon scheen fel! Mogelijk ben ik dus ietwat krokant gebakken, maar ik heb nog niet in de spiegel gekeken, dus ik zou het eigenlijk niet weten. Morgen willen we wel iets eerder vertrekken, en zo’n 100 kilometer fietsen. Die route bevat evenveel hoogtemeters als vandaag, maar gaat ook wat meer naar beneden. En dan zijn we in New Mexico, het laatste stuk van de tocht. We willen er een beetje vaart in zetten om hopelijk voor het einde van de maand in Mexico te kunnen zijn. Hopelijk zijn de bergen in New Mexico minder hoog dan die in Colorado! 

BeantwoordenDoorsturen

2 Reacties

 1. Rarda
  november 1, 2023 / 10:40 am

  Wat een luxe zo’n volgauto en wat leuk dat je weer een fietsmaatje hebt gevonden. Toch gezelliger dan in je eentje!
  Heel veel succes morgen en vooral veel plezier!
  Liefs mama

 2. Pieter Jan
  november 1, 2023 / 7:59 pm

  Aan de foto’s te zien is het al wat warmer. Dat zal het fietsen ook wel wat gemakkelijker maken.
  Veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *