Dag 42 – 1835 km

14 oktober 2023

In Sargents waren er dus drie andere mensen die ook de Tour Divide fietsen, waaronder een meisje, Katrina. Met haar heb ik de afgelopen twee dagen gefietst, en dat is best leuk! 

Gisteren hebben we een redelijk eind gefietst, zodat we vandaag niet meer zo heel ver hoefden, en ’s ochtends konden starten met een uphill. Waar ik verder niet zo van hou, maar ’s ochtends vroeg ben ik er enthousiaster over, omdat je daarmee in ieder geval warmer wordt dan met een afdaling. 

Na die dag waarop ik de Marshall pass heb gedaan in de sneeuw, is het weer gelukkig wel beter geworden. Inmiddels lijkt het bijna alsof we al in Mexico zijn, zo erg is het landschap veranderd. Er zijn meer naaldbomen in plaats van loofbomen, de grond is anders, droger en rots achtiger, het ruikt anders, en de wind is ook warmer. Gisteren leek het er dus helemaal op dat het warmer zou worden, ook in de avond. 

Dat was dus ook een illusie. Ik denk dat vannacht de koudste nacht tot nu toe is geweest. Water was bevroren, ik was bevroren, in mijn slaapzak had ik het al stervens koud, laat staan daarbuiten. Kortom, het was niet zo’n ramp om de dag te beginnen met een berg die we over moesten. Die pas van vandaag viel alles mee, en daarna konden we een heel stuk de berg weer af. Het laatste stuk was wat minder met veel washboards (ribbels in de weg waardoor je bijna van je fiets af shaked), maar we waren toch op tijd in het dorp voor een late lunch. En we hadden Del Norte als eindbestemming van de dag bestempeld, dus moeite doen om verder te rijden gingen we ook niet doen. 

De moeder van Katrina is hier inmiddels ook. Ze woont in Texas maar reist het hele land af, en is in dit geval naar Denver gevlogen en vanuit daar met een huurauto hierheen gereden om ondersteuning te bieden. Omdat ze het maar niks vind dat Katrina alleen rond fietst (wat dus niet meer zo is). Ze is een Chinese moeder, die zijn nóg extra bezorgd heb ik me laten vertellen. Maar voordeel is wel dat wij nu heel decadent een soortement van volgauto hebben, waardoor we theoretisch gezien alleen nog maar onze fietsen met wat snacks voor onderweg de berg over hoeven te krijgen, en de rest van de spullen kunnen we in de auto laten liggen. Gezien we morgen volgens mij de hoogste pas van de route moeten beklimmen (en nog een aantal passen daarna) is dit mogelijk heel gunstig, want de 2000 hoogtemeters die we morgen eigenlijk moeten maken zijn minder zwaar beladen misschien nog wel te doen. 

Katrina wil ook nog graag door Baja California fietsen, wat mij ook al een hele tijd leuk lijkt. Ze zou eigenlijk met een vriend gaan, maar die was Sjaak Afhaak, dus nu overweeg ik mee te gaan. Het wordt geen Baja Divide, een offroad route die erg zwaar schijnt te zijn, maar meer gewoon over de weg. En het weer is daar mooi, er is zon, zee en strand en lekker eten. Klinkt dus best goed in de oren! Ik moet nog even wat research doen, want ik denk dat ik daarna naar Nieuw Zeeland wil gaan om een stuk te gaan hiken. Even iets anders. Maar met deze extra tour door Baja kom ik daar wel wat later in het seizoen uit, dus ik moet nog even onderzoek doen. Ik hoop namelijk nog eens ooit in het goede seizoen te kunnen reizen, in plaats van altijd off season. Ik denk wel dat ik Hawaï voor een later keer moet bewaren…

BeantwoordenDoorsturen

1 Reactie

 1. Nicolette Schippers
  oktober 31, 2023 / 10:04 am

  Zou gezellig zijn om samen te fietsen!
  Wat een luxe ook om met een volgauto te kunnen reizen! Het mag ook wel eens meezitten, toch..?!
  Het is erg leuk om thuis van jouw avonturen mee te genieten dus blijf vooral schrijven 😉
  Groetjes, ook namens Ad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *