Dag 28 – 1231 km

30 september 2023

Ik heb vanmorgen een huurauto opgehaald op het vliegveld in Butte. En niet zomaar eentje. Ik pas geruisloos bij het Amerikaanse straatbeeld, ware het niet dat ik een klein beetje uit de toon val doordat de auto een kenteken plaat uit New York heeft. Wat volgens mij niet echt gunstig is, maar goed. 

De twee goedkoopste auto’s bij het verhuurbedrijf waren een compacte auto of een midsize SUV. Omdat het verschil in prijs minimaal was, en ik niet zeker wist wat voor achterbak er in een compact zou zitten, ben ik dus maar voor die midsize SUV gegaan. Een Toyota Rav 4 werd genoemd. Nou, de auto die ik het gekregen is dus reusachtig, en ik heb zelfs nog gevraagd of ze niet iets kleiners hadden. Ze bleken namelijk geen midsize SUV te hebben, dus nu heb ik een fullsize SUV, een Toyota 4 Runner. En da’s best een bakbeest, absoluut geen moeite om mijn fiets in te krijgen! Ze hadden ook nog een Toyota Corolla staan, maar die was dan weer een stuk duurder. Dus ik heb het maar bij het bakbeest gehouden. Want op zich is het natuurlijk best fijn dat je wat hoger zit en hij zo ruim is van binnen, maar echt zuinig rijdt het niet. Ik heb vandaag de tank al vol moeten gooien, en die tank is ook niet bepaald klein. Het gaat uiteindelijk dus toch nog een duur grapje worden. Maar goed. 

Ik ben vandaag om Yellowstone heen gereden omdat ik naar de REI in Bozeman wilde gaan om een tas voor aan mijn fiets te kopen, die ze overigens niet hadden. Daarna ben ik doorgereden naar Red Lodge, van waaruit ik weer terug naar het westen naar Yellowstone wilde rijden. Nu wilde het uiteraard dat ik daar om ongeveer 6 uur aankwam, en dat ze blijkbaar de pas die je over moet om in Yellowstone te komen om 3 uur hebben gesloten omdat ze 3 feet sneeuw verwachten op de pas vannacht. En da’s mooi balen, want ik ben alleen maar zo ver omgereden omdat men zegt dat dat de mooiste route naar Yellowstone is, die ik nu alsnog niet kan zien. Had ik op zich ook aan de andere kant het park in kunnen gaan…

Nu ben ik een stukje verder gereden en sta ik geparkeerd langs de weg, omdat het inmiddels helemaal donker is. Morgen moet ik dan nog een lagere pas over, en uiteindelijk voegt deze weg zich samen met de weg die ik eigenlijk had willen nemen. Hopelijk blijft dat wel open! 

Ik heb net nagevraagd in Red Lodge, en Yellowstone schijnt toch wel open te blijven zeiden ze daar. Dat was gisteravond namelijk in een keer een onzeker ding, omdat er iets politieks aan de hand is waardoor ze dreigen alle nationale parken te sluiten per 1 oktober. Ik heb de gok uiteindelijk maar genomen en hoop dat alles gewoon begaanbaar blijft. We zullen zien! 

Ps. Ik had vanmorgen ook nog een beetje ruzie gemaakt met het verhuurbedrijf, aangezien de prijs in een keer een stuk hoger was. Eerst zei de jongen dat dat de tax was, maar toevallig wist ik dat er in mijn mail stond dat de prijs al inclusief tax etc was. Wat bleek nu uiteindelijk, ik was iets vroeger dan ik de auto eigenlijk had op moeten halen, en voor dat half uurtje dat ik eerder was rekende ze voor het gemak maar een extra dag. Daar was ik het niet helemaal mee eens, maar in eerste instantie zei de jongen dat hij het niet meer kon veranderen omdat de factuur al geprint was. Wat ik grote bullshit vond, dus ik zei dat hij het dan maar moest cancelen en opnieuw moest invoeren, en dat ik wel een half uurtje zou wachten. Nou, het was allemaal lastig, maar uiteindelijk kon hij toch wel iets veranderen in de computer – maar geen nieuwe factuur uitprinten – en werd het bij het inleveren allemaal goed verrekend. Ik hoop het maar! 

Pps. Ik kan me niet voorstellen dat ze het zo druk hebben op het vliegveld in Butte, want er is één landingsbaan, alleen Delta schijnt er op te vliegen, en er zijn maar liefst drie auto verhuur bedrijven. Het was een beetje matigjes dat de auto niet afgetankt was, maar het was nog matiger dat er absoluut niks aan gepoetst is. Ik viste net nog een leeg blikje frisdrank onder de stoel vandaan. 

1 Reactie

 1. Rarda
  oktober 12, 2023 / 7:09 pm

  Nu ben ik natuurlijk wel benieuwd naar de auto, heb je daar ook een foto van?
  Wel uitkijken in welke kliko je je blikje gooit!
  Veel plezier in Yellowstone,
  Liefs mama

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *