Dag 37 – 1445 km

9 oktober 2023

Vandaag hebben we dan eindelijk Tom en Ian van de MEC in Calgary gezien! Ze waren eigenlijk oorspronkelijk met zijn drieën, maar nummer drie had een heel ander tempo en was nu ergens anders aan het fietsen. 

Zij gingen nog een stukje verder en ik had met ze mee kunnen fietsen, maar eigenlijk gaan ze een stuk sneller dan ik, zeker op dit moment, dus dan zouden we morgen toch weer ieder onze eigen weg gaan. En we mogen dan niet zo super veel kilometers hebben gefietst vandaag, de hoogtemeters waren er weer genoeg.

Ik heb vandaag nog met Hannes gefietst, wat heel gezellig was. Tijdens lunchtijd kwamen we een man tegen bij de benzinepomp, die aan het vertellen was dat hij een trail angel was tijdens de Tour Divide en altijd mensen water gaf. Hij woonde aan de route, dus als we wilden moesten we maar even langskomen. En dachten we in eerste instantie dat we er voorbij waren gereden, dat bleek uiteindelijk toch niet. Dus hebben we water bijgevuld (wat altijd welkom is natuurlijk), heeft Steve zijn huis in aanbouw laten zien, hebben we foto’s van zijn schoolbus gemaakt die in de tuin staat, en kwamen we Ian en Tom tegen, die daar dus ook langs kwamen rijden. En Steve was vrij lang van stof, dus we zijn er wel even geweest, maar goed, toch leuk. 

Eigenlijk was het de bedoeling dat ik nog een halve dag met Hannes zou fietsen en dat hij dan de andere kant op zou gaan. Ik heb even overwogen om mee te gaan naar Utah, omdat ik het gezellig vind om samen te fietsen, maar ik denk dan toch dat ik ergens spijt krijg dat ik de route niet afgemaakt heb, en dat vind ik zonde. Uiteindelijk haalde Hannes het niet meer om naar het plaatsje te fietsen waar hij eigenlijk heen wilde, dus we kamperen nu nog samen en gaan morgen ieder weer onze eigen weg. 
Wellicht komen we elkaar later nog tegen, afhankelijk van wat de toekomstige plannen gaan zijn. 

Volgens de weerberichten gaat het donderdag sneeuwen (het is nu maandagavond), en het is nog zo’n 80 kilometer tot de hoogste pas (en heel veel hoogtemeters). In eerste instantie wilde ik morgen erover heen gaan en een stuk lager kamperen, maar dan moet ik 100 kilometer fietsen met héél veel hoogtemeters. Ik weet niet of ik dat ga halen, dus een alternatief is om een goedkope hotelovernachting te vinden in Breckenridge, net voor de top van de pas. Dan hoop ik dus wel binnen te kunnen slapen, want afgelopen nacht had het al flink gevroren, en een heel stuk hoger op de berg zal het zeker niet warmer zijn. 

En dan hoop ik dat ik de sneeuw nét voor ben. Over timing gesproken 😉

3 Reacties

 1. Erik
  oktober 28, 2023 / 9:42 am

  Leuk dat je, zo alleen op pad, al deze mensen ontmoet! En wel erg spannend met mogelijke sneeuw en koude in het vooruitzicht! Hou ons maar op de hoogte……

 2. Mary
  oktober 28, 2023 / 1:18 pm

  Nou, had ik maar geweten dat je via Breckenridge ging! Had ik nog wel een goed adres gehad: bij mijn oude baas Chris. Misschien zegt de naam je nog wel wat? Die heeft daar een prachtig huis!
  Jammer hoor. Ben wel benieuwd waar je inmiddels écht zit, want het is nu 27 okt.

 3. Mary
  oktober 28, 2023 / 1:19 pm

  28 okt al trouwens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *