Dag 32 – 1231 km

4 oktober 2023

Nadat ik gisteren een uur heb zitten vernikkelen in de kou, was het moment eindelijk daar dat Old Faithful ging uitbarsten. En dat was een beetje een domper, want het was denk ik een van de minst spectaculaire dingen van het park. En daarvoor ben ik bijna mijn neus en tenen verloren! 😉

Het duurde dus allemaal vrij lang, dus daarna was het snel donker. Ik moest nog een stuk naar de uitgang rijden, en heb uiteindelijk ‘gekampeerd’ tussen Yellowstone en Grand Teton. Naast een toilet, was goed geregeld! Ik vond het namelijk zonde om al een heel stuk van Grand Teton te rijden, want ik zag geen hand voor ogen, en wilde het liefst ook zo min mogelijk door het donker rijden, want ik zag geen hand voor ogen. Donker is namelijk écht donker, dus buiten wat je koplampen verlichten is het een groot, zwart gat. En ik wil ook geen dieren aanrijden, die op licht af komen. Ik hou het dus liefst bij zo min mogelijk door het donker rijden. 

Vandaag heb ik dus Grand Teton verkend. Wat heel mooi is, in ieder geval de onderste helft. De bovenste helft zat in de wolken, het weer was niet echt opperbest vandaag. Maar, ik heb wél wild gezien. Toen ik namelijk ’s ochtends over een of andere weg reed, stond er een heel leger fotografen opgesteld. Daar heb ik me dus maar bij gevoegd. Mijn zoomlens is een heel stuk minder dan die van de rest van het zooitje, maar toch heb ik wat op kunnen maken uit de stip die ik zag 😉 Het waren een grizzly moeder met twee jongen. En toen ik even later de andere kant op reed zag ik ook nog zwarte beren lopen. Nu komen zwarte beren wel vaker voor, maar die grizzly’s waren vrij bijzonder, aldus ervaren Grand Teton/Yellowstone gangers. Nu is eigenlijk het enige wat echt ontbreekt in de big 5 de wolf, maar ik had al niet echt de illusie dat ik die ging zien. Die zijn namelijk best schuw. En ik heb wel eens eerder wolven in het echt gezien, toen ik nog bij Hulsebos werkte. Ik was namelijk ooit eens bij iemand in Texas die er twee als huisdier had. Kan daar gewoon. 

Komende twee dagen ga ik nog een beetje rijden richting Colorado, en daarna moet ik weer fietsen. Waar ik nog matig enthousiast over ben, hoewel het niet verkeerd is als ik weer eens in beweging kom. Afgelopen paar dagen heb ik namelijk voornamelijk in de auto gezeten, zo veel dat ik serieus last heb van een of andere spier in mijn rechter kuit, ik denk dus van het auto rijden. En daarnaast eet ik veel ongezonde troep, dus echt een top combinatie is het niet. 

7 oktober moet ik de auto ’s ochtends weer inleveren in Hayden, waarna ik nog zo’n 20 mijl naar Steamboat Springs moet fietsen. Waar ik in een hotel blijf slapen, met grote dank aan Mark en Ellen! Daar wil ik zo vroeg mogelijk zijn zodat ik er zo optimaal mogelijk gebruik van kan maken, en ik verheug me er nu al op! Want op zich vind ik ‘vanlife’ best wel heel leuk, maar helemaal optimaal comfortabel slaapt het natuurlijk niet. Of in ieder geval niet in de huidige opstelling. Daarbij lijkt een keertje douchen me ook wel verrukkelijk. Hoewel, ik heb wel eens erger gestonken… 

1 Reactie

  1. Pieter Jan
    oktober 25, 2023 / 11:23 am

    Indrukwekkende natuur, Jonne. Die beren zijn zeker de meest gefotografeerde onderwerpen in de USA, lijkt me

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *