Dag 31 – 1231 km

3 oktober 2023

Luck is not on my side vandaag. Slapen in het park ging eergisteren namelijk echt niet, toen er een of andere ranger me ’s nachts verzocht om ergens anders heen te gaan buiten het park. Zo gezegd, zo gedaan. Dus heb ik er gisteren zeker voor gezorgd om buiten het park te zijn, toen ik helemaal naar Cody ben gereden. Wat stiekem verder was dan ik had verwacht, maar de route was wel mooi. En ik had de hoop ergens internet te kunnen gebruiken en zo, maar uiteindelijk was ik er rijkelijk laat waardoor de avond niet meer zo lang was. Aangezien het ook heel donker was, zag ik het niet zitten om nog een stuk terug te rijden, dus ben ik vannacht in Cody blijven slapen. Bij de Walmart, samen met heel veel andere mensen die ook bij de Walmart sliepen. Blijkbaar is dat een ding. 

Vanmorgen ging ik vroeg op pad om nog enigszins op tijd in het park te zijn, het was dus nog een stuk rijden. Eenmaal aangekomen bij de poort blijkt deze gesloten te zijn vanwege het weer, het heeft vannacht op meerdere plaatsen gesneeuwd. De ‘snelste’ optie om in het park te komen was terug rijden naar Cody, dan naar het noorden, en de Chief Joseph pass nemen, die ik twee dagen eerder ook had gereden. Aangezien er niet zo heel veel andere opties waren heb ik dat maar gedaan. Uiteindelijk heb ik een halve tank benzine verreden en was ik er rond half 3. En toen ik bij de poort stond bleek die andere ook weer open te zijn. Wellicht was ik dus sneller geweest als ik er gewoon was blijven wachten. 

Ik heb toch nog een paar dingen proberen te zien, maar nu zit ik bij Old Faithful, dé geyser van het park, die ik dus nog niet gezien had, en is het ding net afgegaan. Ik moet dus nog minimaal drie kwartier wachten, en het is inmiddels bijna kwart voor 6. Maar om nu weg te gaan zonder dat te hebben gezien is ook weer zoiets…

Er is eigenlijk nog één ander ding dat ik graag wil zien, ik hoop dat ik dat nog ga halen voor het donker, ik vermoed van niet. Maar goed, de rest is voor de volgende keer. 

Ik heb gisteren wel twee coyotes gezien die een bison op aan het eten waren, dat was dan wel weer cool. En al met al ben ik ook blij dat ik een auto heb, want het is steenkoud en de ene na de andere hagelbui komt voorbij. Hopelijk is het weer in Colorado beter volgende week! 

Ik wilde eigenlijk vandaag misschien al een stukje van Grand Teton bekijken, maar dat ga ik overduidelijk niet meer halen. Dat moet morgen dus maar, en daarna moet ik twee lange dagen rijden om ook nog daadwerkelijk in Colorado aan te komen. Maar muziekje op, verwarming aan, het kan slechter! 

Ik vrees wel dat ik straks bij het verhuurbedrijf nog ruzie moet gaan maken, want ik zag dat er van mijn rekening het dubbele bedrag is afgeschreven dan wat de auto zou moeten kosten, en er ook nog een bedrag is gereserveerd als borg. Dat klopt niet helemaal niet. 

1 Reactie

  1. Pieter Jan
    oktober 16, 2023 / 1:43 pm

    Mooie foto’s Jonne. Het wilde westen in optima forma!!
    Veel plezier & misschien valt het muntje vanaf nu jou kant op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *