Dag 56 – 2819 km

28 oktober 2023

Wij zijn on the road again. En na twee dagen ‘niks’ doen, én een fiets die weer helemaal volgeladen is, is dat uiteraard weer even wennen. 

Afgelopen twee dagen verbleven we in een leuke AirBnB in Ocean Beach, loopafstand van het strand. Wat best een leuke wijk is ook, op de laag overvliegende vliegtuigen na. Stipt half 7 gaan ze van start, uitslapen was er niet bij. 

Maar hierdoor had ik meer tijd om alle dingen te doen die ik moest doen, dus de website is bijgewerkt, mijn fiets is gewassen, er is meer latex in de banden gegaan (want ik heb nog geen enkele lekke band gehad, maar ik heb zo’n klein vermoeden dat daar in Mexico mogelijk verandering in gaat komen), er zijn cadeautjes ingepakt, spullen uitgezocht, en vanmorgen heb ik dan eindelijk al die spullen op de post gedaan. Wat overigens nog een hele onderneming was, want ik moest van ieder item een omschrijving geven, en daarna moest dat per stuk in de computer ingevoerd worden door iemand uit het stenen tijdperk die niet zoveel verstand had van computers. In totaal had ik drie pagina’s, want je kon maar 4 items per pagina invullen, maar achteraf bedacht ik me dat ik nog de helft vergeten was. Ik hoop maar dat dat geen problemen gaat opleveren. De verzending was ook bijna duurder dan alle spullen bij elkaar, en mogelijk moeten we in Nederland nog invoerrechten over betaald worden, maar je kunt in ieder geval niet zeggen dat deze Sinterklaas niet zijn best heeft gedaan 😉

Wat ik ook gedaan heb, is tickets geboekt. Nu is het helemaal echt dus. 29 november vlieg ik van San Jose del Cabo naar Los Angeles, waar ik ’s middags land. En dan vlieg ik de 30e ’s avonds naar Auckland, Nieuw Zeeland, waar ik twee dagen later aankom, met een tussenstop in Fiji. Dan heb ik dus precies een dag om de laatste spullen in te slaan voor mijn hike door Nieuw Zeeland. Maar ik denk dat ik grotendeels probeer alles online te bestellen en ergens bij een hostel in LA te laten bezorgen, en dan doe ik misschien nog een laatste run naar de REI voor alles wat ik nog vergeten ben. Hopelijk hebben ze in Mexico ook nog ergens internet zodat ik dat kan regelen. 

Omdat het hele pakket verstuur project de halve dag in beslag nam vandaag, gingen we ietwat laat uit San Diego op weg. Ocean Beach is ook helemaal in het westen, dus we moesten eerst de hele stad door. Daardoor zijn we iets minder ver gekomen dan we hadden gehoopt, maar morgen nieuwe ronde, nieuwe kansen. Het probleem is dus dat hoe verder we naar het zuiden gaan, hoe vroeger het donker wordt. Op dit moment gaat de zon om 6 uur onder, waardoor er maar beperkt daglicht is. Morgen zijn we dus van plan om eerder te vertrekken. Voor mij is dat niet zo’n punt (kun je het je voorstellen?!), maar Katrina is al helemáál geen vroege vogel. Maar morgen staan we op met zonsopgang (da’s rond 7 uur) en zitten we uiterlijk 8 uur op de fiets. Althans, is het plan 😉

We moeten nog zo’n ruime 30 kilometer naar Tecate, de grensstad in Mexico. En daarna willen we een heel stuk richting Ensenada, hoewel dat waarschijnlijk net een slag te ver is. Maar het is fijn om al een heel stuk voorbij de grens te gaan, want als er al iets onveilig zou zijn, is dat in de grensstreek. Beter maar het zekere voor het onzekere nemen dus en maken dat we daar niet meer in de buurt zijn! 

2 Reacties

 1. Mary
  november 7, 2023 / 10:59 am

  Van de grens naar Ensenada is nog wel een heel eind hoor! Eenmaal in Ensenada ben je richting de ranch waar ik 2x geweest ben, maar ook dat was met de auto nog een aardig stukje trouwens, dus met de fiets zal m waarschijnlijk niet worden.
  Zorg dat je je bagage in het oog houdt zodat er niemand er iets in kan stoppen!

  • jonnevanbommel
   Auteur
   november 10, 2023 / 2:01 am

   Ik wist wel dat jij in Mexico bent geweest, maar niet dat dat in Baja was. Waar was dat precies?
   Wij zijn inmiddels al een stukje verder 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *