Dag 21 – 921 km

23 september 2023

Vandaag was ik een beetje lui en lamlendig. Ik moest namelijk wel weer op pad, want had geprobeerd om nog een nacht bij te boeken in het hotel, maar dat ging niet omdat het volgeboekt zat. Het is eigenlijk ook helemaal niet ideaal om in het weekend ergens te zijn. Het is vaak vol en de prijzen zijn hoger. En ik had ook weer geen zin om van hotel in Helena te wisselen, dus moest ik toch maar weer op pad. 

Ik had bedacht om een beetje rustig aan te doen, er zat een campground op zo’n 75 kilometer. Het eerste stuk heb ik over de weg gefietst, want de route had een reusachtige berg waar ik geen zin in had. De weg had nog steeds een berg, maar wel een iets gematigder. 
Ik was pas om 11 uur op weg, want als je een hotel hebt moet je er ook alles uit halen! 😉

Eenmaal goed en wel op weg, op mijn dooie gemakje, stopte er een auto voor me. Mike stapte uit en nodigde me uit voor een lunch. Hij was zelf ook een fietser, en wilde graag mijn verhalen horen. En het was immers al half 12, van dat half uurtje fietsen had ik best honger gekregen. Dus ben ik achter Mike aangereden naar een eettent, en heb ik een sandwich gegeten. Met friet uiteraard, zoete aardappel friet in dit geval. Achteraf viel het me allemaal nogal zwaar op de maag waardoor ik helemaal niet meer vooruit te branden was, maar het was gezellig. Mike heeft heel veel getourd in Amerika, in zeker 45 Staten heeft hij gefietst. Inmiddels is hij al op leeftijd, maar hij fietst nog steeds, wel met een elektrische fiets. Nadat we afscheid hadden genomen kwam ik hem een stuk verderop weer tegen namelijk, toen hij met zijn Volkswagen busje met fiets langs kwam rijden. Hij is dezelfde berg op gefietst als ik, alleen dan via een andere weg. Ik inmiddels op de ‘snelweg’, hij op de oude snelweg. Dit ging niet op dezelfde weg, omdat het wordt gescheiden door een hekwerk, waarbij het ons vrij lastig leek om mijn fiets met toestanden erover heen te krijgen. Mike heeft wel op me gewacht op de top, hij was een stuk sneller dan ik, en heeft nog wat laatste tips over de route gegeven. Het stuk dat ik wilde overslaan om naar Twin Bridges te gaan, schijnt namelijk het mooiste stuk van heel Montana te zijn. Amie zei ook al dat dat een heel mooi stuk is. Mogelijk wil ik dat stuk dus wel nog fietsen, en rij ik met een beetje een omweg naar Twin Bridges. Na afgelopen twee dagen regen te hebben gehad was het vandaag namelijk heel mooi weer, en dat blijft de rest van de week ook nog zo. Dus dat is wel gunstig! 

Rond 6 uur kwam ik dan eindelijk aan bij de campground, echt heel snel ging ik niet vandaag. Ondanks dat er wel een caravan met auto stond (maar ik er geen mensen bij zag), vond ik het een vreemde campground. Normaal gesproken zijn er altijd picknick tafels, kampeerplaatsen, een afgeschermd kampvuur stuk en een pit toilet. Bij deze campground was geen van dat alles, en het was een beetje een verlaten, desolaat iets. Ik heb even staan twijfelen, ik had namelijk écht geen zin om nog verder te fietsen en de zon stond ook al vrij laag, maar omdat ik me er niet zo prettig bij voelde heb ik toch besloten om door te fietsen naar de volgende campground, 20 kilometer verderop. Waar ik uiteindelijk pas om half 8 aan kwam. 

Eenmaal aangekomen heb ik snel een plaatsje voor mijn tent gezocht en die opgezet, een reepje gegeten als avondeten, want na die lunch had ik nog steeds niet zo heel veel honger, heb ik mijn eten in zo’n beer proof hok gestopt, want die hebben ze hier wel, en ben ik in mijn tent gaan liggen. 

Ondanks dat het vandaag super mooi weer was, is de temperatuur hard afgekoeld en is het eigenlijk wel snoei koud. Ik heb voor het eerst sokken in mijn slaapzak aan, en heb eigenlijk nog steeds koude tenen. Ik denk dus dat het vannacht wel gaat vriezen. Brr. 

Omdat ik vandaag verder gefietst ben dan bedacht, hoef ik morgen nog maar een klein stukje naar Butte. Waar ik denk ik nog een nacht een hotel neem. Zodat mijn lijf nog iets verder uit kan rusten, en ik nog even goed kan slapen, voordat ik aan het vervolg van de tocht begin. 

Iemand die ik bij de fietsenwinkel in Helena sprak zei dat het normaal gezien nog wel mogelijk moet zijn om de hele route zonder sneeuw te kunnen doen, maar ik ben benieuwd wat de nacht temperaturen gaan doen. Ik ben namelijk niet alleen een mooi weer fietser, maar ook een mooi weer kampeerder. 

2 Reacties

 1. Rarda
  oktober 8, 2023 / 8:45 am

  Goed dat je wat verder bent gefietst omdat je de campground niet vertrouwde.
  Wel een lange fietsdag geworden zo!
  Liefs mama

 2. Pieter Jan
  oktober 8, 2023 / 11:04 am

  Inderdaad verstandig besluit. Volg je gevoel. Ik hoop dat je je snel weer wat energieker voelt en de wereld weer aan kan.
  Groet, PJ

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *