Dag 95 – 5889 km

22 mei 2019

Mijn visum voor Azerbeidzjan is ook in de pocket! Wat maar gewoon een simpel e-visa was, maar toch. Nu kan ik in ieder geval weer een heel stuk verder! 

Vandaag heb ik Georgië bereikt. Wat niet meer zo super ver was, gezien de afstand die ik gisteren had gefietst. En ik schoot vanmorgen lekker op, want wind in de rug. Overigens wel de hele dag regen, dat was dan nét een beetje jammer.

Kamperen bij de brandweer was best grappig. Heb uitgebreid thee gedronken met de brandweermannen. Wat er maar twee waren (en een chauffeur), ze hebben een groot tekort. Bij een heftige brand rijden ze met twee wagens uit (er staat een heel wagenpark) maar zijn ze dus vervolgens maar met z’n drieën. Hoe je dan in hemelsnaam een grote brand kunt blussen is mij een raadsel. Bij Chicago Fire hebben ze een veel groter team 😉

Ze nodigden me ook nog uit voor het ontbijt, om 2 uur ’s nachts. Vanwege de Ramadan natuurlijk. Ik had helemaal het plan om daarbij aan te schuiven, maar was vergeten m’n wekker te zetten en blijkbaar was ik erg moe. Ik heb er helaas doorheen geslapen. Om 3 uur werd ik wel wakker, toen de vaste periode werd aangekondigd. Was ik dus mooi te laat. 

Ik ben nu in Batumi, wat op het eerste gezicht best wel een moderne stad lijkt. Daarom blijf ik morgen ook nog, zodat ik wat rond kan kijken. Het hostel waar ik verblijf kost maar liefst 10 Lari, wat iets meer dan 3 euro is. Kan er nog net vanaf. 

1 Reactie

  1. Nicolette
    juni 1, 2019 / 6:27 pm

    Jeetje Jon, je hebt weer een hoop gezien en meegemaakt!
    Elke keer genieten van je foto’s en je reisverhalen!
    Goede reis door Georgië!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *