Dag 94 – 5804 km

21 mei 2019

Mijn Iraanse visum is binnen! Gisteren ben ik naar de Iraanse ambassade in Trabzon geweest, moest ik een geld transfer maken bij de bank (wat meer dan verwacht, uiteraard) en daarna kon ik m’n visum ophalen. De totale kosten waren in totaal wel het dubbele dan internet aangaf, maar verder was het allemaal appeltje eitje. Je kunt het maar in the pocket hebben!

Verder heb ik afgelopen twee dagen in Trabzon niet bijster veel gedaan. Klein beetje rondgelopen, veel gegeten en de rest van de tijd een beetje achter de computer gezeten. Poging tot blog bijwerken gedaan en een paar series gekeken. Want ik loop immens ver achter met alles. 

Vandaag ben ik richting Georgië gefietst. Batumi is ongeveer 200 kilometer vanaf Trabzon, dus ik had bedacht dat in twee dagen te doen. Ik ben al over de helft, omdat een slaapplaats zoeken redelijk moeilijk was. Ik ben namelijk in het land van de çay, en ieder niet bebouwd stukje grond staat vol met thee plantjes. Daarnaast fiets ik nog steeds langs de kust, wat geen groot zandstrand is maar meer steile rotsen heeft. Uiteindelijk spotte ik een stukje gras en bleek dat tegenover de plaatselijke brandweer te liggen. Gelukkig vinden ze het goed als ik er mijn tentje opzette. Nu maar hopen dat er geen brand uitbreekt vannacht! Of juist wel, kan ik ook eens zien of dat in werkelijkheid net zo gaat als bij Chicago Fire ;))

6 Reacties

 1. Rarda
  mei 30, 2019 / 3:12 pm

  Geinig Jon, je tentje tegenover de brandweer!
  Geen brand geweest, hoop ik?
  Dikke kus, mama

 2. Mary
  mei 30, 2019 / 4:22 pm

  Bikkel! Echt zo knap. Kijk je wel uit? Heb je je eigenlijk al ‘niet veilig’ gevoeld?

  • jonnevanbommel
   Auteur
   mei 31, 2019 / 6:07 pm

   Tot nu toe heb ik me nog niet echt onveilig gevoeld. De meeste mensen zijn heel vriendelijk en behulpzaam hoor!

 3. Paul van Mullekom
  mei 30, 2019 / 4:51 pm

  Ha Jonne,

  Echt zo gemakkelijk te krijgen? Zo’n Iraans visum? Gezien de oplopende spanning met het westen schijnt het wat lastiger te zijn. En een tip, hadden ze bij die brandweer geen slaapplaatsje voor je? Wij hebben wereldreizigers ook wel eens onderdak verschaft, gewoon vragen joh.

  Groetjes, Paul

 4. juni 1, 2019 / 4:14 am

  Hhahahaha jonne wij hebben ook bij diezelfde brandweermannen gelogeerd. Hoe cool is dit. Ze waren zo vriendelijk. Ik mocht zelfs hun kleren aandoen en toen hebben ze ijscreme besteld. Zo toevallig!

  • jonnevanbommel
   Auteur
   juni 2, 2019 / 4:16 pm

   Ik hoorde het inderdaad al! Het was het enige stukje vrije grasland in de wijde omtrek 😉
   Ze hadden me ook nog uitgenodigd voor het ontbijt (om 2 uur ’s nachts vanwege ramadan) maar ik werd helaas te laat wakker.
   Wel hele aardige mensen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *