Dag 87 – 5337 km

14 mei 2019

Ik fiets gestaag op hoge bergen met besneeuwde toppen af. Denk dat ik morgen of overmorgen écht moet gaan klimmen. Tot nu toe doe ik beetje bergje op, bergje af. Nog niet zo spannend verder. 
Ik hoop dat het in de bergen ook iets koeler gaat zijn. Want ik heb de afgelopen dagen al wel weer genoeg zon gezien voor een tijdje. Buiten dat heb ik wel een beetje vrees voor de bergen. Of voornamelijk die sneeuw. Er komt een kleine trauma naar boven 😉 Ik hoop dat de weg goed begaanbaar is. 

Vanmiddag kwam ik door Sivas, waar ik stopte bij een groenteboer. Nadat ik daar aardbeien had gekocht, en water en brood bij de buur winkel, stopte de groenteboer me nog meer fruit toe. Terwijl ik alles in m’n tassen aan het stoppen was kreeg ik ook nog tomaten en komkommers toegestopt, waarna ik maar snel gegaan ben. Omdat het anders niet meer in mijn tassen paste. Maar aardig was het zeer zeker! Was een goede lunch! 

Ik had eigenlijk in een zogenaamd Teachers house willen slapen. Schijnt goedkoop te zijn. Gisteren had ik helemaal gegoogeld waar deze zaten, in verschillende plaatsen. Omdat ik nog niet wist hoe ver ik zou komen. 
Uiteindelijk heb ik het tot de plaats Hafik geschopt, niet veel meer dan 2 straten groot (maar ze hebben wél 3 supermarktketens en minstens 10 kleine winkeltjes). Het Teachers house was er helaas ook niet meer, dus ben ik neergestreken in het enige hotel die deze plaats rijk is. Wat gelukkig ook niet zo duur was, het is dan ook een nogal aftandse kamer. Maar de douche was warm (kon ik hard gebruiken) en ze wilden ook mijn kleren wassen. Internet hebben ze helaas niet, blog bij werken wordt hem dus niet vanavond. Ach ja, ik vermaak me ook meer dan prima met een boek hoor! 

1 Reactie

  1. Jacques Sars
    mei 25, 2019 / 6:02 pm

    Hi Jonne,
    Mooie foto’s weer! De eerste doet me denken aan toen we door Frankrijk fietsten en in de verte de besneeuwde toppen van de Pyreneeën zagen liggen. Toen we uiteindelijk de col de Somport over moesten was t wel hoog maar gelukkig alles groen :-). Hopelijk ga jij voor te zelfde scenario. Succes!
    Gr Jacques

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *