Dag 86 – 5236 km

13 mei 2019

Bijna waren mijn nieuwe fietsschoenen weer tijdelijk van hun functie vrijgesteld. Omdat ik gisteravond op m’n gemakje de schoenplaatjes aan het verzetten was, er een viesje in het schroefgat kwam, ik de schoen op z’n kop hield om dat eruit te halen en daarbij even vergeten was dat ik dat schoenplaatje dus al wel los geschroefd had. Met als gevolg dat alles in het gras lag. Mijn eigen domme schuld ja. Soms heb ik ze gewoon niet alle 100 op een rijtje. 
Enfin, na drie kwartier zoeken was alles weer compleet en kon ik alles weer vast zetten. En ik moet zeggen, ik denk dat de pijntjes nu verholpen zijn, knie deed het best aardig vandaag. 

Wat ik gisteren ook even vergeten was, was me insmeren met zonnebrand. Nu ben ik nooit zo’n smeerder, maar de laatste tijd doe ik dat toch wel één keer per dag. Gisteren dus niet, en nu ben ik ‘Goe Gebakken’, zoals ze dat bij 24Kitchen zeggen.

Het is aardig fikken hier in Turkije, de temperatuur loopt tegen de 30 graden aan. Met strak blauwe lucht. Daarom ben ik de vaart erin aan het zetten, zodat ik snel in Georgië ben. Vandaag ben ik in ieder geval redelijk opgeschoten. 

Ik heb bedacht om in Trabzon een poging te wagen mijn Iraanse visum te regelen. Helaas realiseerde ik me net ook dat ik daar waarschijnlijk in het weekend arriveer. Maar dat is een zorg voor later. Moet namelijk ook nog de bergen over, en misschien doe ik daar wel súper lang over. We’ll see! 

2 Reacties

 1. Gisela
  mei 24, 2019 / 4:38 pm

  Goed smeren Jonne! Voor je t weet ben je zwart en krijg je de discussie 5 december…

 2. Pieter Jan
  mei 25, 2019 / 11:17 am

  Je gaat nu de warmere streken en tijd tegemoet. Inderdaad goed smeren. Krijg je een krokant laagje…
  Veel plezier in Georgie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *