Dag 88 – 5457 km

15 mei 2019

Nou. Die bergen ben ik tegen gekomen hoor! En dat was afzien. Zo’n 30 kilometer lang gestaag omhoog. En heet dat het was! Halverwege bood iemand me een lift aan, die ik afgeslagen heb. Omdat ik toen nog het goede idee had dat ik wél alles wilde fietsen. Een kwartier later kon ik mezelf al wel voor m’n kop slaan, want het bleef maar omhoog gaan. En het was zo heet dat het asfalt begon te smelten en nu ongewild mijn schoenen en fietsbanden geasfalteerd zijn. Waardoor ik niet bepaald sneller ging. En dat terwijl maar iets boven mij nog resten sneeuw lagen. 

Uiteindelijk heb ik de top bereikt waarna er een lange afdaling van ook zo’n 30 kilometer volgde. Die ik zo’n 360 keer sneller heb afgelegd. Dat was hemels! En omdat ik op iOverlander een kampeerplek had gespot wat me wel wat leek heb ik alsnog belachelijk veel kilometers gemaakt. Of lang gefietst meer, omdat ik zo langzaam de bergop ging. Maar goed, alles wat ik vandaag heb gefietst hoef ik morgen niet meer te fietsen zullen we maar zeggen. 

Het plan is om morgenochtend vroeg op de staan, zo ongeveer als de zon opkomt. Om al wat kilometers te kunnen maken in de ochtend, zodat ik ’s middags een lange pauze kan houden. Omdat het eigenlijk gewoonweg te heet is om dan te fietsen. Ik hoop dat ik beter ga slapen dan afgelopen nacht, want ondanks dat het bed best prima lag werd ik ’s nachts uit bed getrommeld omdat alle moslims dan moeten eten (Nathalie en Rachelle, ik zweer het, Goreme was er niks bij) en vervolgens was ik om 6 uur wakker. Ik hoop dus op een goede nachtrust op mijn steeds lekkender wordende slaapmat. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *