Dag 75 – 3833 km

16 november 2023

Het stof is weer neergedaald over La Paz, want daar in inmiddels iedereen van start gegaan in de Baja 1000, op weg naar Ensenada, waar de finish is. Het was een hele happening. Gisteravond zijn we even langs het hele gebeuren gelopen, er stonden langs de ‘Malecon’, de hoofdweg in het centrum, allerlei stands opgebouwd waar vanalles verkocht werd, snoeiharde muziek werd gespeeld, gratis bier werd uitgedeeld en auto’s werden geshowd. Er was ongetwijfeld een feest die afgelopen nacht is doorgegaan, maar daar heb ik voor gepast. 

Om één uur vanmorgen/vannacht ging de eerste groep van start, de motors. Daarna de quads en vanmorgen was er eerst een ceremonie die ik niet gezien heb, waarna de ‘Trophy Cars’ van start gingen. Ze starten een minuut na elkaar en de auto van drie musketiers Jeff, Dave en Seb kwam als tweede, dus die hebben we zien gaan. De start was meer een show voor het publiek, want was in de stad en op het afvalt. Er gelden in dorpen maximale snelheden, en de route ging pas tien kilometer verder offroad, dus er werd nog geen vaart gemaakt. Maar al met al toch wel grappig om te zien. En wat een happening ook! 
Alleen maar grote mannen, met nog grotere auto’s, strijden om wie de grootste heeft zo ongeveer. Of het meeste geld, want de ene helikopter na de andere kwam over, voor support van bovenaf. 

Alleen mogen helikopters niet vliegen/landen ’s nachts, dus daarom had het team van de mannen een vliegtuig vliegen. Die kon dan eventueel uitwijken naar net over de grens in Amerika om te tanken, en was zo ook in staat om ’s nachts support van boven te bieden. Daarnaast zijn alle auto’s uitgerust met onder andere een Starlink antenne, dus ze kunnen te allen tijden communiceren en live uitzenden etc. Ik bedoel, het zal vast allemaal veel gemakkelijker zijn geworden, maar vroeger moesten ze gewoon kaartjes op palmbomen volgen en moest de bijrijder navigeren via de kaart. Dat leek me toch ook wel iets hebben! 

Diezelfde Starlink maakt het trouwens ook mogelijk om goed internet te hebben op de ‘camping’. Wat ik dan weer niet zo vervelend vind, want nu heb ik eindelijk sinds tijden weer eens een paar afleveringen van een serie kunnen kijken. Verder heb ik namelijk bar weinig gedaan de laatste paar dagen, want ik ben nog steeds niet helemaal fit. Daarnaast is het ruim 30 graden de laatste paar dagen, dus ik heb maar in een hangmat gehangen en series gekeken. Kan ergere dingen bedenken. 

Katrina is vanmorgen weer verder gefietst, die wilde surfen. Ik zit daar in het minste mee, want denk dat het goed is dat we ieder onze weg zijn gegaan. Mogelijk zien we elkaar later nog, maar ik denk het niet. Het is afhankelijk van hoe lang ik in La Paz blijf, en dat is afhankelijk van hoe ik me voel. Maar Katrina heeft haar vlucht naar de 22e verplaatst, en ik vlieg pas de 29e. Ik heb dus tijd zat en verdeel die tijd liever tussen verschillende plaatsen dan dat ik nu ging fietsen terwijl ik me niet fit voel, om vervolgens ruim een week in San Jose del Cabo rond te koekeloeren. Daarbij vind ik La Paz een leuke plaats, dus het is alles behalve een straf. 

Ik hoop wel dat ik snel weer fit ben, hoewel het kleine beetje conditie dat ik van het fietsen had, nu inmiddels wel weer weg is. Een voordeel aan ziek zijn is wel: het is wél goedkoop. De eerste paar dagen was ik zo misselijk dat ik niet zo heel veel eetlust had, en gelukkig is dat wel wat beter, ik eet nog steeds beduidend veel minder dan normaal. 

Maar dat hiken wat ik ga doen in Nieuw Zeeland zou sowieso al heel zwaar gaan worden, en nu helemaal. Maar goed, het is gewoon een kwestie van de ene voet voor de andere zetten zegt men. Dat zou ik dus moeten kunnen 😉

BeantwoordenDoorsturen

3 Reacties

 1. Rarda
  december 1, 2023 / 9:24 am

  Leuk dat je dat ook nog even mee maakt zo’n race event.
  Ik hoop dat je je snel weer beter gaat voelen en dat je fit naar Nieuw Zeeland gaat!
  Liefs mama

 2. Jacques Sars
  december 1, 2023 / 2:58 pm

  Veel plezier tijdens je laatste dagen Mexico en goede reis naar NZ! Mooi nieuw avontuur! Beterschap met de laatste restjes.

  Jacques

 3. Yvonne
  december 2, 2023 / 8:17 am

  Het zijn weer vele bijzonder dingen die je mee maakt en bijzondere mensen die je ontmoet.
  Nu weer even alleen op pad. Je gaat vast en zeker weer wat mensen tegen komen.
  Op naar het volgende avontuur en dat je je snel weer beter mag voelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *