Dag 80 – 3833 km

21 november 2023

Eergisteren heb ik een heldendaad verricht. Want nadat er iemand niet zat op te letten en met zijn auto in een gat was gereden, waardoor er nog maar drie wielen op de straat stonden en de auto schuin in dat gat hing, heb ik samen met andere omstanders de auto uit het gat geduwd. Dat was ter compensatie voor de rest van de week, waarin ik absoluut niks heb gedaan. 

Ik ben nog steeds in La Paz, maar gisteravond ging ik een ijsje eten bij de plaatselijke ijswinkel, en het meisje achter de kassa wist mijn bestelling al. Het was de derde keer dat ik er was, want sinds ik niet meer misselijk ben en kan eten, doe ik dat ook maar. 

Toch vond ik dit wel een teken dat het misschien tijd was om verder te gaan, maar ik ben ook een beetje lui. Afgelopen paar dagen heb ik wat series gekeken, heb ik geshopt op internet en bestellingen geplaatst voor wanneer ik in Los Angeles ben. Inmiddels moet ik een hele horde aan bestellingen collecteren wanneer ik in het hostel in LA ben (zijn ze vast heel blij mee), en moet ik een bestelling afhalen bij de REI in Venice. Ik ga niet alles houden van wat ik besteld heb, maar er waren nu dingen in de aanbieding die gisteren verliepen, dus ik heb maar wat besteld en kan het altijd niet afnemen bij de REI. Het enige wat ik nog niet heb besteld is een korte broek (degene die ik nu heb lijkt na vier intensieve jaren toch wel een beetje op zijn eindje te zijn helaas), mogelijk een nieuw T-shirt (een van de twee die ik nu heb bevat al een grote hoeveelheid gaten en was ooit zwart, maar inmiddels meer bruin/paarsig) en een soortement van hoofddeksel. Wat ik het moeilijkst vind, want ik heb echt zó’n geen petten hoofd! En een petje zou eigenlijk het makkelijkst zijn… Met fietsen heb ik een helm op mijn hoofd, maar met wandelen zou ik ook wel iets op mijn hoofd moeten zetten, gezien ik de zomer weer in ga in Nieuw Zeeland. 

En ondanks dat ik dacht dat ik alles verder wel zo’n beetje had, heb ik toch weer een hele zwik nieuw spul besteld dat alles bij elkaar veel geld kost, om andere dingen die ik heb te upgraden. Zoals een kookpot en dergelijke. Ondanks dat je niet zoveel mee kunt nemen met wandelen, kun je er blijkbaar toch heel veel geld aan uitgeven…

3 Reacties

 1. Pieter Jan
  december 2, 2023 / 12:11 pm

  Mooie foto’s weer Jonne, Op de bovednste twee lijk je meer met iets in het water bezig te zijn dan met je drone controller…

 2. Rarda
  december 2, 2023 / 12:24 pm

  Mooie drone foto’s Jonne! Je t-shirt is inderdaad aan vervanging toe!

 3. Mary
  december 2, 2023 / 3:00 pm

  Mooi Jonne! Maar idd, nieuw shirt is geen overbodige luxe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *