Dag 67 – 4331 km

24 april 2019

Life is good today. Waar ik duidelijk weer in m’n fiets routine moest komen, denk ik dat het nu weer aanwezig is. Vanmorgen niet al te vroeg vertrokken, het regende nogal en ik had bedacht dat even af te wachten in de hoop dat het daarna droog zou zijn. Wat zowaar ook gebeurde! Ik ging wel tergend langzaam vooruit, want ik moest omhoog en de straat was zo glad dat mijn band wel draaide maar ik niet verder over het wegdek ging. Toen ik uiteindelijk op de grote weg was kon ik een beetje door fietsen. 

Omdat opstappen erg moeilijk is op zo’n glad wegdek, ben ik de winkeltjes voorbij gefietst. Omdat ik dacht dat er vast wel meer kwamen. Rookie mistake, want dat gebeurde uiteraard niet. Al mijn voorraad proviand had ik in Istanbul opgegeten en niet meer aangevuld, dus toen ik uiteindelijk bij een benzinestation kwam heb ik maar wat koekjes ingeslagen. En omdat ik altijd graag over compenseer heb ik nu genoeg eten voor de rest van de week. 

Katharina wees mij op een app die aangeeft waar mensen hebben overnacht. Voor de liefhebbers: iOverlander. Omdat mijn geest nog uit het stenen tijdperk komt en ik er dus nog geen enkel moment over nagedacht had dat er misschien wel eens een app kon bestaan die camping plaatsen aangeeft, was dit een openbaring. Nu sta ik vanavond in een soort van natuurgebied, met onder andere heide, dat wel vlak bij de weg is. Had ik anders nooit gevonden dus! Het weer voelt ook eindelijk ’s zomers aan, dus ik kan buiten op m’n stoeltje een boekje lezen zonder kou te moeten lijden. Wat wil een mens nog meer?

1 Reactie

 1. Paul van Mullekom
  mei 6, 2019 / 9:01 pm

  Ha Jonne,

  Mooi om te lezen dat fietsen in Azië ( dit deel van Turkije is toch Azië?) je goed bevalt en volg je intuïtie wat betreft de route. Je fietst nu wel langs de zuidkust langs al die toeristische oorden haha waar de Europeaan met Corendon voor weinig een weekje vertoeft. En de afstanden zonder winkeltje zullen alleen maar groter worden, dus hou wat extra reserve aan.

  Fiets ze!

  Groetjes, Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *