Dag 68 – 4417 km

25 april 2019

There’s a hole in my sleeping mat, dear Liza, dear Liza,
there’s a hole in my sleeping mat, dear Liza, a hole.

Mijn slaapmat is lek. En nu echt. Heeft mogelijk iets te maken met het feit dat ik eergisteren op wat doorns heb geslapen. Omdat ik vrij laat op zoek ging naar een kampeerplek, het werd al een beetje donker. Had duidelijk niet zo’n goede inspectie gedaan en nu loopt m’n mat leeg. Daar heb ik vanmorgen wél een goede inspectie naar gedaan, maar ik heb het gat nog niet kunnen ontdekken. Moet ik later dus nog een keer naar op zoek. 

Ik heb ook eindelijk m’n zadel opgespannen. Daarvoor moest ik m’n hele zadel van de fiets halen, omdat de bout meedraaide als ik de moer wilde aandraaien. Had ik dus groot gereedschap voor nodig. Nu is m’n zadel weer iets of wat beter in model, maar staat ie anders. Resultaat is dat hij uiteindelijk nog minder lekker zit. 

Er was ook een schroef van de voordrager afgebroken. Moest ik natuurlijk eerst weer heel het wiel eruit halen voordat ik het afgebroken stuk uit de schroefdraad kon halen. Gelukkig paste hier dezelfde schroef op als ik eerder een handjevol aangeschaft had. Soort van dan, eigenlijk moet ik een wat langere schroef hebben. Voorraadje is ook flink uitgedund, want ik heb ook al schroeven van m’n fietstassen moeten vervangen. 

Toen ik in Çanakkale aan kwam bleek dit een druk stadje te zijn met volop toeristen. En omdat ik na 85 km vond dat ik wel genoeg had gefietst besloot ik een hostel te zoeken. Omdat ik wel toe was aan een douche. Had ik me zó op verheugd, die warme douche. 
Was ie dus niet. Blijkbaar is er iets kapot, het werd een koude douche. De bedden zijn ook wat Spartaans, lakens doen ze hier niet aan. Maar goed, het was wél goedkoop. Morgen maar weer luxe kamperen op een lekke mat dan! 😉

2 Reacties

  1. Tess
    mei 7, 2019 / 6:08 pm

    Klinkt als een prachtige dag in jouw reis! Ik word er bijna jaloers van!! Gelukkig ben jij wél een stoere chick!! X

  2. Mary
    mei 7, 2019 / 7:02 pm

    Af en toe snap ik niet dat je het volhoudt…. Wat een bikkel….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *