Dag 66 – 4234 km

23 april 2019

Change of plans. Na beraad te hebben gehad met Katharina en haar man is de conclusie dat naar Goreme fietsen via Ankara eigenlijk niet zo aantrekkelijk is. Veel snelweg, geen mooi landschap. Ik heb dus besloten om het anders aan te pakken.

Vanmorgen heb ik de ferry van Istanbul naar Bandirma gepakt, en van daaruit ga ik verder langs de westkust fietsen. Dat schijnt namelijk veel mooier te zijn en de mensen schijnen ook veel aardiger te zijn dan in het midden van het land (buiten toeristisch Goreme om dan). Ik ga zover zuidelijk als ik kom, want 5 mei moet ik paraat staan in Goreme om wederom vakantie te vieren. Vervelend hoor! 

Op de ferry ontmoette ik Mustafa, een Turk die ook aan het rondfietsen is. Althans, hij gaat een paar maanden rond fietsen, maar vandaag was dag 1. Hij heeft me nog wat tips over de route gegeven. 

Mogelijk doe ik nog het zoutmeer vlakbij Goreme aan, maar dat moet ik nog even bekijken. Vanuit Izmir, Bodrum, Antalya of ergens tussenin pak ik dan de bus naar Goreme. Uiteindelijk maak ik dan zeker zoveel kilometers als wanneer ik rechtstreeks naar Goreme zou fietsen, alleen dan in een ander stuk van Turkije. Gezien ik vanavond aan zee slaap denk ik niet dat dat een verkeerde keuze is geweest! 

1 Reactie

  1. Nicolette
    mei 5, 2019 / 7:37 pm

    Mooi, hoe zo’n toevallige ontmoeting tot nieuwe dingen leidt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *