Dag 364 – 15.108 km

14 februari 2020

We zijn gearriveerd, ik heb het gehaald! Afgelopen twee dagen nog veel gefietst, voornamelijk door palmolie plantages. Wat exotischer klinkt dan het daadwerkelijk is, het komt er eigenlijk op neer dat je palmbomen ziet zo ver je kunt kijken, en dat voor minstens 70 kilometer aan een stuk. Gisteren dan toch. En de ervaring leert dat palmbomen altijd geplant moeten worden in heuvelachtig gebied, en de weg meandert er dan een beetje tussendoor. Waardoor de vlakke weg die ik dacht te gaan fietsen totaal niet vlak bleek te zijn. De hele dag lang heuvel op, heuvel af. Dodelijk vermoeiend. Zeker als je al enigszins vermoeide benen hebt, van al dat fietsen van de laatste tijd. 

Vannacht heb ik bij een ‘resort’ gekampeerd. Ze noemen alles nogal snel een resort namelijk, maar ik kon er douchen, er was een wc, goede WiFi en ruimte genoeg om mijn tentje op te zetten. En er waren andere fietsers, een stel uit Zwitserland. Dus we hebben een hele tijd zitten kletsen, en vanmorgen hebben we nog samen ontbeten. Zij gingen wel de zelfde kant op, maar fietsen wat langzamer, dus zijn we weer opgesplitst. 

Vervolgens fietste ik vandaag nog door wat meer palmolie velden, en nog door wat constructie gebied. Was niet de mooiste route ooit. Maar wat wél leuk was, was de boot naar Singapore. Vanaf een minuscuul haventje in het zuiden van Maleisië nam ik een minuscuul bootje naar Singapore. Waarvan de enige passagiers een Australisch stel was, en ik. En toevallig waren zij ook fietsers, kwamen ze uit Perth, is hij van plan om dezelfde mountainbike trail te gaan fietsen als ik, hebben ze een paar jaar in Singapore gewoond en hebben ze een boot in Nederland, waar ze regelmatig te vinden zijn. Blijkbaar is Nederland uitzonderlijk goed in het maken van boten. Nooit geweten. 

Singapore schijnt een heel netwerk van fietspaden te hebben, maar deze fietspaden zijn wel enigszins moeilijk. Ze zijn namelijk in combinatie met voetpaden, worden regelmatig onderbroken door bushaltes, worden ook regelmatig omgelegd omdat ze aan de weg aan het werk zijn (waardoor ik een aantal keer mijn fiets de trap op moest duwen) en rijden ze normaal gesproken aan de linkerkant van de weg, maar gaat dat voor fietsers blijkbaar niet op. Het fietspad was dus een uitdaging, maar uiteindelijk ben ik aangekomen bij het juiste hotel, waar papa en mama ook net gearriveerd waren. Ik had ze eigenlijk graag op willen wachten op het vliegveld, maar moest nogal een tijdje wachten op dat bootje. Dat haalde ik dus niet meer. 
Maar om een lang verhaal kort te maken: nu gaan zowel mijn fiets als ik even vakantie vieren. De fiets in het opslag hok, ik samen met papa en mama in Singapore, Sumatra en Maleisië. Wordt dus vervolgd..! 

7 Reacties

 1. Fien van den Heuvel
  februari 26, 2020 / 9:20 am

  Hallo Jonne. Ik vind het prachtig om jouw reisverslagen te lezen en blijf je volgen. Ik wens je veel succes verder maar geniet eerst van de tijd met je ouders! Doe de groeten aan je moeder (mijn “schildercollega”)

 2. Gisela
  februari 26, 2020 / 9:24 am

  Zal nu wel superluxe zijn met je ouders! Lekker eten, douchen en slapen in een echt bed! Geniet er van en doe ze de groeten

 3. Joost van Orten
  februari 26, 2020 / 9:48 am

  Geniet van jullie vakantie samen! Ook veel groeten aan Rarda en Pieter-Jan. Wout en Joost

 4. Rarda
  februari 26, 2020 / 12:22 pm

  Superleuk, we kwamen bijna gelijktijdig aan!
  Heel leuk om elkaar weer te zien na een half jaar!
  Nu samen genieten van Singapore, Sumatra en Maleisië!!
  Liefs mama

 5. Ingrid
  februari 26, 2020 / 12:33 pm

  Hi Jonne, geweldig om je avonturen te volgen. Heel veel plezier met je ouders. Geniet ervan!

 6. Mary
  februari 26, 2020 / 7:39 pm

  Geniet van elkaar en de groeten aan je ouders .

 7. Caroline
  februari 28, 2020 / 6:12 pm

  Wat een timing zo goed als gelijk aankomen!
  Het wordt vast een prachtige vakantie, heel veel plezier met z’n allen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *