Dag 65 – 4199 km

22 april 2019

Je hebt asociale mensen en je hebt sociale mensen. De opper-asociaalste sliep vannacht in dezelfde kamer als waar ik sliep. Deze vrouw vond het nodig om om half 6 ’s ochtends het licht aan te doen en de airco uit te zetten. Vervolgens is ze drie kwartier bezig geweest met al haar koffers en de inhoud ervan opnieuw te rangschikken, niet al te zachtjes. En daarna, daarna ging ze weer naar bed. Waarna zij verder sliep maar verder iedereen lang en breed wakker was natuurlijk. 

Gisteravond heb ik Ivo nog ontmoet, een andere fietser uit Eindhoven die een paar weken na mij is vertrokken en die overduidelijk een stuk harder fietst dan ik. Ontmoetingsplaats was de Starbucks, maar dat liep even fout. Dus na 2 uur wachten ben ik uiteindelijk maar naar het hostel gelopen waar Ivo slaapt. Was wel leuk om ervaringen uit te wisselen! 

Het idee voor vandaag was om Istanbul uit te fietsen, richting Izmit. Dat was eigenlijk nergens op gebaseerd, maar ging in ieder geval richting Ankara, globaal de kant waar ik naartoe wil. Toen ik na zo’n 30 kilometer langs een ferry kwam vroeg ik me af of het niet geschikter was om die te nemen en van daaruit verder te fietsen. Dit was echter moeilijk navragen aangezien niemand Engels sprak. Uiteindelijk kwam ik Katharina tegen, een Zwitserse die getrouwd is met een Turk, al een paar jaar in Istanbul woont en vloeiend Turks spreekt. Kwam er op neer dat de ferry waar ik bij stond alleen maar naar de Princess eilanden ging, maar ze nodigde me uit om te blijven slapen omdat vooral haar man veel fietst en die meer over de route kon vertellen. Dus ben ik weer een heel stuk Istanbul in gefietst naar het huis van Katharina en ben ik nu dus nog steeds in Istanbul.

Omdat Katharina nog wat moest werken ’s middags en het nu dus wel super mooi weer is ben ik alsnog naar de Princess eilanden geweest. Of 2 ervan dan. Omdat ik iets vertraging op liep op Heybeliada omdat ik een uur op de ferry moest wachten ben ik nog maar wat meer baklava gaan eten. Vanaf morgen moet ik eigenlijk heftig op dieet want de summer is coming, en afgelopen week ben ik minstens 5 kilo aangekomen. Omdat al die taartjes er zo lekker uit zien. 

3 Reacties

 1. Veerle
  mei 4, 2019 / 7:21 am

  Half 6 is ook de beste tijd om je koffer in te pakken! Dat je dat nou nog niet doorhad na al je reizen ;-). Ik zou voor een wat meer veelzijdiger dieet kiezen hoor.. geloof ik, weet niet of baklava de beste bodem is om op te fietsen. Succes en fiets ze!! Liefs Veerle en Phlox

 2. Nathalie
  mei 4, 2019 / 7:22 am

  Hopen dat je kamergenoten aanstaande week wel lekker doorslapen 😉

 3. Paul van Mullekom
  mei 4, 2019 / 3:50 pm

  Ha Jonne,

  Je maakt wat mee en leuk dat je zo’n gastvrije mensen ontmoet waar je zomaar bij kunt slapen. Ik ken fietsers uit Griendtsveen die ook naar China gefietst zijn en die hebben vanaf Istanboel langs de kust van de zwarte zee oostwaarts gefietst. Waarom weet ik niet maar dwars door Turkye is best wel heuvelachtig lijkt me zo. Ben benieuwd hoe je verder fietst!

  Groetjes, Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *