Dag 55 – 3892 km

12 april 2019

Mijn kont begint pijn te doen. Grofweg kan dat maar 2 dingen betekenen. Of mijn kont is dermate veel vet kwijt dat ik letterlijk minder kussen heb, of mijn zadel moet een keer opgespannen worden. Aangezien ik dat laatste nog niet heb gedaan vrees ik dat het naar alle waarschijnlijkheid daaraan ligt.

Vanmorgen had ik een leuk pad door de bergen, langs de kust. Waar allerlei historische dingen te zien waren, en wat ook een soort van natuurgebied was waar zelfs de koeien rondstruinden. Nu zie ik die 100.000 keer liever dan honden, waar ik inmiddels enige angst voor heb ontwikkeld. Maar ik heb een dazer besteld, dus binnenkort ga ik ze allemaal weg dazeren. 

Halverwege dit pad door de bergen vreesde ik even dat ik weer om moest keren, want er stond een hek. Die uiteraard dicht was. Gelukkig geen slot, dus ik ben maar zo vrij geweest om er toch doorheen te gaan. Was ook prima te doen verder, aan de andere kant van het hek was de weg een stuk beter zelfs.

Ik ontmoette ook een Zwitsers echtpaar op de route. Uiterst aardig, ik heb er een tijdje mee staan kletsen. Zij waren met de camper aan het rondrijden. Tot half mei in Griekenland en omstreken, daarna 2 weken thuis in Zwitserland om vervolgens naar Ierland te gaan. Omdat ze met pensioen zijn en toch tijd zat hebben. 
Ook zij zijn in ’t ‘wild’ aan het kamperen, omdat ook zij hadden ondervonden dat alle campings nog gesloten waren. Hoewel ze toch niet zo vaak naar campings gingen. Ze hadden namelijk alles bij de hand en konden 3 dagen overleven zonder ergens aangesloten te hoeven zijn. En zij hadden wel een douche aan boord…Maar ja, er moet altijd wat te wensen over blijven. Als ik later groot ben en niet meer in staat ben om te fietsen wil ik ook rondreizen met camper. Mét douche. Tot die tijd fiets ik nog maar even verder! 

Ps. Zij wilde een foto van mij met m’n fiets nemen. Ik was iets minder scherp om er ook een van hen te nemen met hun camper. Helaas…

3 Reacties

 1. Gisela
  april 24, 2019 / 4:20 pm

  Jammer , geen foto van die mensen! Lijkt me wel heel leuk om straks de bijzondere mensen die je tegen bent gekomen terug te zien

 2. Paul van Mullekom
  april 26, 2019 / 7:14 am

  Ha Jonne,

  Ziet er een beetje verlaten uit op de foto’s en dan toch nog Zwitsers tegenkomen, leuk! Nog geen lotgenoten gezien met hetzelfde doel als jij? Als je ver weg fietst zijn aan je fiets twee zaken belangrijk, de juiste bandenspanning (ik dacht 3,5 tot 4,5 bar of zoiets) en de juiste hoogte van je zadel en dat moet zo hoog staan dat je net je benen niet kan strekken, want dan kun je de maximale kracht zetten. En ik lees voor het eerst iets van zadelpijn, maar dat gaat wel over, ook daar heb je inmiddels allang zitvlees haha. Je blog heeft af en toe even kuren, want als ik iets plaats, dan kan het zijn dat het pas ruim een dag daarna op een totaal ander tijdstip bij de reacties wordt gezet. Geeft niet, geduld is ook een schone zaak.

  groetjes, Paul

 3. Paul van Mullekom
  april 26, 2019 / 7:23 am

  Ha Jonne,

  Ziet er een beetje verlaten uit op de foto’s en dan toch Zwitsers tegenkomen, leuk! Nog geen lotgenoten gezien met hetzelfde doel als jij? Als je ver weg fietst zijn aan je fiets twee zaken belangrijk, de juiste bandenspanning ( ik dacht 3,5 tot 4,5 bar of zoiets) en de juiste hoogte van je zadel en dat moet zo hoog staan dat je je benen net niet kunt strekken, want dan kun je de maximale kracht zetten. En ik lees voor het eerst iets over zadelpijn, maar dat gaat wel over, ook daar heb je inmiddels allang zitvlees, haha. Je blog heeft af en toe even kuren, want als ik een reactie plaats, dan kan het zijn dat pas een dag erna het op een totaal ander tijdstip bij de reacties wordt gezet. Geeft niet, geduld is ook een schone zaak.

  Groetjes, Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *