Dag 56 – 3993 km

13 april 2019

Vanmorgen kwam een andere fietser me tegemoet fietsen. Ik kwam daar ietwat laat achter, want ik was net bezig met een solo-karaoke-sessie met Ilse DeLange. Want, I’m not so though, I’ll call your bluff. Gouwe ouwe. 
Lekker awkward inderdaad.

Deze andere fietser dus. Hij heeft zich wel voorgesteld, maar ik heb me er wederom op betrapt dat ik eigenlijk niet heb geluisterd naar hoe hij nu eigenlijk heette. Hij was begonnen in Tbilisi, Georgië en nu onderweg naar Thessaloniki. Denk dat eindbestemming Engeland was, zo klonk het accent tenminste. Hij fietste met een simpele mountainbike, 2 fietstassen met een duffelbag achterop en een klein tasje op de bovenbuis. Ongeveer de helft minder dan waar ik mee fiets dus. Was ook wel te merken, hij deed zo’n 100 kilometer per dag gemiddeld en had gisteren zelfs 200 kilometer gefietst. Wat een hele prestatie is, want ik heb gisteren mijn snelheids record verbroken. Die staat nu op 61 km/h. Omdat ik de berg af ging én wind in de rug had. Hij had hem dus van voren. Net als vandaag overigens. Ik schuin van achter, hij dus schuin van voren.

In Griekenland regende het nogal vandaag. En fietsen met regen is zo zo, maar tent opruimen en inpakken is helemaal horror wanneer het plenst. Gelukkig was het in Turkije droog en is het dat redelijk gebleven. 

Ik heb vandaag 100 kilometer rechtdoor gefietst. Omdat er vast meerdere wegen naar Istanbul zijn, maar niet zo heel veel en geen vanaf deze kant. Er loopt dus één weg, daar rijdt alles overheen en die loopt helemaal tot Istanbul. Ach ja, in ieder geval wel makkelijk navigeren! 

4 Reacties

 1. Yvonne
  april 25, 2019 / 8:24 pm

  Hoi Jonne

  Ik heb weer even met veel plezier een paar dagen bij gelezen.
  Ik kan me zo voorstellen dat je niet gediend bent van die blaffende en bijtende honden.
  Hopelijk ben je inmiddels in het bezit van je Dazer en hoef je hem voorlopig niet te gebruiken.
  Even besteld via internet en afgeleverd in ……………? Of komt er dan een wit busje van PostNL achterop gereden …………. Pakketje voor mevr. Van Bommel .

 2. april 26, 2019 / 5:01 am

  Wat ben je al ver!!
  Vind je het nog leuk?

  • jonnevanbommel
   Auteur
   april 27, 2019 / 8:16 am

   Ja zeker!

 3. Paul van Mullekom
  april 26, 2019 / 7:33 am

  Ha Jonne,

  Zozo, Turkije, schiet lekker op en in Turkije kun je heerlijk eten ( lekkerder dan in Griekenland, vind ik). Wel mooi dat je nu een fietser tegenkomt, weliswaar de andere kant op, maar toch. Je zou wat het weer betreft eind april, het is nu meivakantie hier, toch wel beter weer verwachten in het zuiden, maar de buienradar gaf bijv voor oost Turkije slecht weer aan ( maar daar ben jij nog niet). Je ligt wat schrijfdagen wel een beetje achter op de huidige datum maar ik begreep via via dat je ff vakantie hebt en daarmee kun je sprokkelen. Overigens lijkt het dat je overal internet hebt en dat zal ook wel niet.

  Geniet ze! Paul

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *