Dag 54 – 3800 km

11 april 2019

Ik ben zo iemand die rechtdoor rijdt als de navigatie al 3 keer heeft gezegd dat ik linksaf moet. Omdat ik vaak meen dat ik het beter weet. Wat bijna nooit het geval is dus. 
Om al die keren dat ik niet luister naar navigatie te compenseren luister ik af en toe wel. Zoals vandaag. De grote weg liep rechtdoor, maar de navigatie was ervan overtuigd dat ik linksaf moest. Dat was een zandpad. Na heel even de globale kaart te hebben bekeken besloot ik om vandaag wel de navigatie te volgen. Want ik zou er een heel stuk mee afsnijden. En het pad zag er goed uit. Was ie ook, het stuk dat ik kon zien. Daarna werd het weer een grote slijk bedoeling. Maar ja, toen stond ik er al midden in. En aangezien ik niet zo heel ver moest dacht ik dat toch maar even door te zetten. 

Mijn fiets is een echte asfalt racer. Zodra hij een beetje modder tegenkomt staakt ie direct. Aangezien ik eigenlijk wel van een beetje offroad hou denk ik dat mijn volgende fiets een iets avontuurlijker model moet zijn. 

3 kilometer verder en 3,5 uur later – harde cijfers – stond ik weer op een asfaltweg. Die modder bleek iets dramatischer dan ik had ingeschat. Van de 3 kilometer heb ik zo’n kilometer m’n fiets zijwaarts gesleept, omdat dat gewoon sneller ging dan iedere 3 meter alle modder tussen het spatbord weg peuteren. Halverwege belandde ik zelf ook nog languit in de modder, omdat ik mijn fiets aan het slepen was, zelf achteruit liep en in een extreem drassig stuk terecht kwam. 

Toen ik eindelijk weer op het verharde stond ben ik nog zo’n anderhalf uur bezig geweest met alle modder weg krijgen en te zorgen dat mijn fiets niet aan alle kanten aanliep. Uiteindelijk kwam dat erop neer dat ik zowel mijn voorwiel als achterwiel uit het frame moest halen om de modder van het spatbord te bikken.

Was ik nog wel zó snel vanmorgen en had ik stiekeme hoop dat ik vandaag Alexandroupoli ging halen, uiteindelijk ben ik er dus nog lang niet. Morgen dan maar! 

4 Reacties

 1. MT
  april 23, 2019 / 4:51 pm

  De modder is taai, maar jij zeker ook!!!! Maakt niet uit wat je tegenkomt, jij gaat gewoon, petje af!!!!

 2. Paul van Mullekom
  april 23, 2019 / 7:12 pm

  Ha Jonne,

  Tja, wat moeten we daar nu van zeggen, enerzijds burgerlijke ongehoorzaamheid en als je dan de techniek een keer volgt beland je in de modder Ik heb (nog) nooit op navigatie gefietst, altijd kaarten bij of routeboekjes, maar of die er zijn naar China, dat betwijfel ik. Je relativeringsvermogen is een goede eigenschap, dat brengt je zeker verder en met wat doorzettingsvermogen zelfs in China. Volgens mij schreef je eerder dat je een Koga Randonneur had en dat is een wereldfiets, niet stuk te krijgen.

  Succes verder!

  Groetjes, Paul

 3. Nicolette
  april 23, 2019 / 9:26 pm

  Oh, Jonne, ik zie het voor me…, wat érg!! ( sorry hoor maar ik moest toch weer grinneken, jij als mudmaster – met- bike- dwars op de rij/ looprichting)
  Hopen dat je morgen gewoon een mooie, goede route kunt rijden!!! Succes

 4. Mary
  april 24, 2019 / 12:03 pm

  Kan alleen maar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *