Dag 53 – 3710 km

10 april 2019

Vanmorgen dacht ik dat de techniek het wéér liet afweten, toen de nieuwe kilometerteller weigerde dienst te doen. De magneet verplaatsen hielp niet, dus ik was er al van overtuigd dat het iets met de sensor moest zijn en dat ik wellicht weer een nieuwe nodig had. Uiteindelijk bleek dat ik de techniek liet afweten. Ik had de teller niet helemaal goed in de houder geplaatst waardoor hij geen contact maakte. Dus Minke, nog maar weer een bewijs dat ik écht blond ben 😉

Toen ik vanmorgen hoopvol uit het raam keek was het gelukkig droog, en op een klein buitje na is het dat ook de hele dag geweest. Ik had m’n hoop gevestigd op kamperen aan de kust, en heb 2 campings aangedaan die beide gesloten waren. Nu slaap ik vanavond dus niet aan de kust, maar ergens iets meer land inwaarts op een veldje vlak bij de route. 

Ik las ook nog een vraag over honden en moet zeggen, tot vandaag had ik daar niet zo’n last van. Voornamelijk vanaf Macedonië zijn er zwerfhonden, maar hier heb ik eigenlijk nooit zo’n last van gehad. Ze zijn bang, of liggen ergens te liggen, of doen lekker hun eigen ding. Honden die wél een baas hebben zijn iets minder fijn, deze komen nog wel eens luid blaffend achter me aan, een enkele keer in de fietstas bijtend. Vandaag was er een die m’n been had, was net iets minder prettig. Niks ernstigs verder, alleen een beetje geschampt. Ik had dus mijn deelbare longeerzweep mee moeten nemen. Die met extra lange slag, zoals dat moet van Lammert Haanstra. Had ik ze zéker mee uit de buurt kunnen houden! Als alternatief ben ik nu maar aan het kijken naar een dazer 😉

5 Reacties

 1. Ilva
  april 22, 2019 / 7:05 pm

  Ha Jonne, we lezen dit op 22 april, vanuit Kroatië. Ljubliana
  is inderdaad fantastisch! (Daar ben je ooit op je trip geweest). Ik hoop dat je over wat kleinere wegen dan wij hebben gehad bent gefietst richting t oosten. We volgen je tot ongeveer Griekenland. Veel fietsplezier verder richting het oosten (harem-fietsbroek voor de islamlanden bij je?).
  Veel plezier op je vervolgroute!
  Ilva en Bram in doppie

 2. Pieter Jan
  april 22, 2019 / 7:59 pm

  Blij dat de technische problemen voorbij zijn en we weer van je verhalen en foto’s kunnen genieten!!
  Hoop dat het weer een beetje beter wordt. In de zon toont de omgeving waar je doorheen komt toch
  altijd veel vriendelijker…

 3. Fien van den Heuvel
  april 22, 2019 / 8:38 pm

  Als er een hond op je af komt, pak je bidon. Voor een plens water gaan ze op de loop, weten we uit ervaring! Veel succes verder met je reis! Leuk om je te volgen.

 4. Paul van Mullekom
  april 23, 2019 / 8:41 am

  Ha Jonne,

  Weer mooie foto’s en een beetje jammer van die “zomerse”temperaturen. Als ik naar de foto’s kijk, dan kloppen die niet met de toeristenfolders of reisbureausite’s over Griekenland, het land van altijd zon en vakantie. En die honden, ik kon me al niet voorstellen dat je nog geen hond achter je aan had gehad, ik ben zelfs een keer gestopt omdat er zo’n grote gevaarlijk uitziende hond midden op de weg zat (mij op te wachten, want dat dacht ik). uiteindelijk kwam zijn baasje uit huis en was de kust veilig.

  groetjes, Paul

 5. Minke
  april 23, 2019 / 1:03 pm

  Hee ik zei alleen maar dat ík niet blond ben, jij bent dat zeker wel hoor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *