Dag 398 – 15.729 km

20 maart 2020

Op dag 398 komt mijn trip tot een einde. Eergisteren was ik namelijk nog vrolijk rond aan het fietsen in de bushbush, toen internet weer beschikbaar was bleek de hele wereld een grote ellende te zijn. 

Waar het op neer komt is dat het vanaf vandaag niet meer mogelijk is om als buitenlander Australië binnen te komen, en dat het vanaf einde van de maand ook niet meer mogelijk is om er weg te komen. De geruchten gaan dat ze zelfs de grenzen tussen de verschillende staten willen dichtgooien, en als mensen vervolgens ook niet meer hun huis uit mogen komen (behalve om snel naar de supermarkt te rennen om 90 pakken wc papier te halen) is het waarschijnlijk ook niet meer zo heel leuk om daar nog rond te fietsen. Zeker ook omdat ik nu in het dunst bevolkte gebieden ben, en er hoe verder naar het oosten, hoe meer dorpen er komen. Als ik eenmaal de Nullarbor over ben dan 😉

Daarom heb ik uiteindelijk toch maar besloten om te proberen thuis te komen. Wat nog niet even een kwestie van een ticket boeken was. Er waren namelijk al niet mega veel vluchten beschikbaar, en toen ik uiteindelijk iets gekocht had kreeg ik een half uur later een mail dat de vlucht al vol zat. En daarna waren de vluchten al vol voordat ik m’n naam zelfs in had kunnen vullen, dus dat schoot niet op. Zelfs vluchten die 54 uur duurden, met drie tussenlandingen, voor een klein prijsje van 1500 euro enkele reis waren niet te boeken. Niet dat ik dat graag wilde, maar toch. 

Uiteindelijk heb ik een buitenkans gespot en heb ik nu de aller goedkoopste ticket ooit kunnen boeken. Namelijk van Perth, via een twee uur durende tussenlanding in Bangkok, naar Brussel. Dat technisch gezien de grenzen dicht heeft gedaan, maar wat me nog altijd een stuk gemakkelijker lijkt dan Australië. En deze ticket kostte maarliefst 300 euro, en ik mag 30 kilo bagage meenemen dus hoef niet extra te betalen voor mijn fiets. Ergens verwacht ik dus nog wel een mail te krijgen waarin staat het dat een foutje was, maar so far so good. 

De grote verhuizing moet woensdag de 25e plaats gaan vinden, wat uiteraard ook nog maar moet blijken. Tot die tijd kan ik nog even bij Noukje logeren, die me zondag ergens op komen pikken. En mocht ik onverhoopt toch niet weg kunnen, dan kan ik gewoon nog een rondje de Munda Biddi trail fietsen. Want dan heb ik immers tijd genoeg! 

Ik ben benieuwd hoe het allemaal gaat lopen en of vliegen nog mogelijk is. We gaan het meemaken! 

2 Reacties

 1. Mary
  maart 25, 2020 / 7:48 pm

  Maar dit alles speelde toch al toen je in Singapore was? Ik snapte al niet dat je nog zo gemakkelijk door kon reizen…

  • jonnevanbommel
   Auteur
   maart 26, 2020 / 6:08 am

   Er waren al wel langer wat besmette mensen in Zuidoost Azië, maar niet zo heel veel, en volgens mij in Australië nog helemaal niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *