Dag 396 – 15.691 km

18 maart 2020

Wat een deceptie. Ik wilde namelijk in een hut slapen vandaag, maar die was gesloten. Ze hadden wel vervanging geregeld, maar die was eerder op de route, en uiteraard kwam ik daar pas achter nadat ik er al lang en breed voorbij was. Met moeite, want de benen (en de rest ook) waren moe. Maar omkeren was geen optie, dus ben ik naar het eerstvolgende dorp gefietst, waar ik mezelf wilde trakteren op een warme douche. 

Pakte allemaal net iets minder uit, want het hostel zat vol. En er is wel een camping, maar dat kost 30 dollar per nacht, wat ik echt achterlijk vind. Dus slaap ik nu iets minder legaal achter een soortement van kerk onder een afdakje. Want ik vind het wel goed hoor, voor RV’s en caravans zijn overal allerlei gratis voorzieningen, en als je met een tentje van letterlijk twee vierkante meter groot komt, moet je daar dik voor betalen. Op die (gesloten) hutten na dan hè 😉
Hopelijk komt er niemand me wegjagen vannacht! 

Vandaag kwam ik Mark en Mark tegen, twee Engelsmannen die beide al jaren in Australië wonen en samen de trail fietsen. Ze hadden al over me gehoord, want twee dagen geleden kwam ik nog iemand op de trail tegen. Ik sta waarschijnlijk bekend als diegene die zo achterlijk veel bagage mee sjouwt 😉
We hadden allemaal het plan om in dezelfde hut te slapen, maar dat pakte dus anders uit. Maar wellicht kom ik ze later nog wel een keer tegen! 

Vanmorgen fietste ik een heel stuk over een oude spoorlijn, waar op sommige plaatsen de bielzen nog in de grond zaten. Daar had ik ook de echte Ozzie experience, want terwijl ik fietste renden er een stel emoe’s voor me uit. Die was ik nog niet eerder tegen gekomen! Eind van de ochtend was ik in Nannup, wat blijkbaar halverwege de route ligt. Nu ben ik dus al lang en breed over de helft! 😉

Ik was eigenlijk van plan om morgen naar Pemberton te gaan en daar in een hostel te slapen, maar omdat ik vandaag verder ben gekomen dan ik bedacht had, is dat wellicht een beetje te dichtbij. Daar moet ik dus nog even onderzoek naar gaan doen! Op zich kan ik douche best wel eens een keer gebruiken… 😉

1 Reactie

 1. Ingrid
  maart 25, 2020 / 4:12 pm

  30 dollar is inderdaad wel heel duur voor je msr tentje….
  Niet weggejaagd achter de kerk?
  Dat zal wel niet….
  Succes verder and stay safe!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *