Dag 395 – 15.580 km

17 maart 2020

Ik dacht dat het zo goed als nooit regende hier, maar vandaag duidelijk wel. Dus ben ik helemaal nat geregend, heb ik een lunchpauze van twee uur gehouden omdat het toen net begon te regenen en ben ik een stukje verder nog een keer wezen schuilen toen er weer een bui langs kwam. Omdat ik één keer nat regenen wel genoeg vond voor vandaag. 

Ik had ook nog een lekke band, dus moest weer even aan m’n bandenplak skills werken. Tot nu toe houdt het nog. 
Ik ben niet mega enthousiast over de nieuwe banden, een heel aantal noppen zijn er namelijk afgescheurd en ze lijken veel meer weerstand op de weg te hebben dan de andere banden hadden. Technisch gezien zou dit niet zo moeten zijn, want ik heb ze gekocht mede doordat ik in mijn research op een site terecht kwam die zo ongeveer alle bestaande banden getest en gemeten heeft. Het resultaat was dat de nieuwe banden minder weerstand hebben dan de oude banden. 
Waar ik wél enthousiast over ben is het gemak waarmee ik ze van de velg af krijg. Bij de andere banden was dat een anderhalf uur durend gewurg, als het even mee zat. Bij deze is het in een half minuutje voor elkaar. Maakt banden plakken wel aanzienlijk minder erg! Toch hoop ik dat het voorlopig nog even heel blijft allemaal. 

Ik slaap vanavond weer in een hut, deze keer in een minuscuul klein dorpje. Met normaal ruikend water, wat een verademing! Die hutten bevallen me wel, ik hoop dat ze in de rest van Australië (of het deel waar ik dan toch ga komen) ook zoiets hebben. Want dat scheelt nogal in de kosten! En ik heb me iedere dag nog kunnen wassen, dus ik kan met recht zeggen dat ik wel eens harder heb gestonken. Voor campings met douche durven ze namelijk rustig meer dan dertig dollar te vragen. Doe mij die watertank maar dan! 

Morgen ben ik nog van plan om in een hut te slapen, de dag erna wil ik naar een hostel uitwijken. Omdat er geen hutten zijn daar, en ik inmiddels zó ver achter loop met al m’n series dat ik dat hoog nodig bij moet gaan werken 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *