Dag 353 – 13.941 km

3 februari 2020

Ik ben gered door de laksheid van de hoteleigenaar. Want terwijl ik aan het wachten was tot er iemand over 5 minuten zou komen (not), kwam er iemand anders nog net niet naar buiten sprinten. Ik moest als het even kon echt ergens anders heen gaan, want het zat er vol met bedbugs. Nu was ik dat toch al van plan, want ik had niet zo’n zin om 3 uur op iemand te gaan zitten wachten die misschien wel of misschien niet zou komen opdagen. 

Een hostel vinden in Georgetown was dus niet zo gemakkelijk, want desbetreffende hostel was niet de eerste die ik probeerde. Mijn eerste keuze was eigenlijk iets waar ik drie keer voorbij gereden ben, maar gewoon niet kon vinden. Toen ik er later terug ging (toen ik wel wist waar ik precies moest zijn), was ook daar niemand die de deur open deed, dus ben ik maar weer verder gegaan. Uiteindelijk ben ik bij een hostel uitgekomen die verre van geweldig is, maar er was iemand aanwezig en er zitten geen bedbugs (grote plus). En het was in ieder geval wel goedkoop. Nu had ik dus meer geld over om eten van te kopen. Da’s ook goed gelukt, ik heb net als toetje een chocoladetaart naar binnen geschoven en zit nu ram vol. 

Gisteren was ik op Langkawi en was ik eigenlijk van plan om te kamperen. Maar toen zag ik dat hostels heel goedkoop waren, en dat er iets op twee kilometer van de haven zat (waar ik toch weer naar terug moest), super goede reviews had en in de buurt allerlei eetgelegenheden had. Was een stuk makkelijker dan de zoektocht van vandaag! 

Morgen ga ik weer verder fietsen, want vandaag was wel een soort van rustdag. Ik heb even een route op Google maps uitgetekend en denk ongeveer 1000 kilometer te moeten fietsen tot Singapore. Daar heb ik precies 11 dagen voor, dus da’s appeltje eitje! Ik hoop dat dat kamperen in Maleisië ook zo makkelijk gaat als in Thailand. Mogelijk moet ik wel iets meer hardcore gaan kamperen, dat wil zeggen geen douche en zelf koken. Vooral dat laatste kijk ik niet bijzonder naar uit, want in m’n eentje vind ik dat maar saai. Ik gok dat het dus wat simpele noodles gaan worden 😉

BeantwoordenDoorsturen

3 Reacties

 1. Nicolette
  februari 10, 2020 / 7:25 pm

  Wow, wat een geluk met het ontlopen van die bedbugs!! Het is zo’ n gedoe om je spullen weer bugs- free te krijgen…!
  Succes met fietsen weer!

 2. Claudia Achermann
  februari 14, 2020 / 12:40 pm

  Dear Jonne, it was very nice meeting you today! Hope you reached the ferry to Singapore!
  I can even read your blog with the translation into English !
  Wish you a wonderful trip and hope to keep in touch!
  Claudia

  By the way : the picture Urban made of us while cycling is quite good. Where can I send it?

  • jonnevanbommel
   Auteur
   februari 15, 2020 / 11:13 am

   Hi Claudia,

   It was very nice meeting you guys too! And yes, I’ve reached the ferry in time, fortunately!
   It would be nice to keep in touch! I wish you a wonderfull trip as well!
   And the picture can be send to jonnevanbommel@gmail.com. Thank you!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *