Dag 348 – 13.495 km

29 januari 2020

Zowel de spullen die ik mee sleep als ikzelf zijn meer gemaakt voor een iets kouder klimaat geloof ik. Want toen ik wat in mijn tas zocht bleek dat zowel de chocoladepasta (ongeopend), als de vaseline en sudocreme het ook erg heet hadden gehad, en daardoor niet bepaald meer in de potjes zaten die daarvoor bedoelt waren. Was net jammer. Het resultaat is wel dat ik daardoor wat dingen heb weggegooid en ik nu dus met nét iets minder grammen hoef rond te fietsen. 

Mijn twee dagen op Koh Tao waren nog rustiger dan ik aanvankelijk bedoelt had. Gisteren heb ik uiteindelijk nog wel even gesnorkeld, maar het schijnt niet de beste tijd van het jaar te zijn. Het zicht was niet super, maar heb alsnog wel wat vissen en koraal gezien, en ben naar een wrak van een schip gezwommen dat hier vlakbij de kust ligt. Ik heb even overwogen om mijn PADI hier te halen (staat al eeuwen op de bucketlist), maar heb bedacht dat dat maar voor de volgende keer is. Kan ik dan ook al die viewpoints bekijken buiten het water. 
Wat ik eigenlijk vandaag had willen doen (of in ieder geval eentje dan), maar waar ik te lui/moe voor was. En ach, uiteindelijk vond ik dat ik hier ben gekomen om uit te rusten, dus dat heb ik dan maar met volle overgave gedaan! 

Morgen ga ik met de boot weer naar het vasteland, die helaas om half 7 al vertrekt. Was blijkbaar de enige mogelijkheid. Maar voordeel is wel dat ik dan rond half 11 aankom en daarna dus nog gewoon een stukje kan gaan fietsen. Omdat ik uiteraard nog steeds op tijd in Singapore aan wil komen. En ik niet de snelste weg ga nemen, want het strand is best heel mooi, maar een beetje afwisseling is ook wel leuk. Ik wil dus zowel in Thailand als in Maleisië ook door het binnenland, waardoor mijn route een stukje langer is, en er ook wat meer bergen te bedwingen zijn. Ik hou namelijk nog steeds van bergen! 
En nu ik een minuscuul potje sudocreme minder meesleep voorzie ik in het omhoog gaan ook geen enkel probleem meer.

Ps. #selfietime

1 Reactie

  1. Minke
    februari 7, 2020 / 8:06 pm

    Haha leuke selfie! Ziet er mooi uit zeg! Jaloers, ik heb wel zin in zo’n lekker warm weer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *