Dag 346 – 13.495 km

27 januari 2020

Waar ik dus echt een lichtelijk gruwelijke hekel aan heb zijn hanen. Die beesten die vanaf 4 uur ’s nachts naast je tentje of onder je hotelkamerraam iedere minuut minstens 3 keer afgaan. En dat totdat je eindelijk genoeg moed hebt verzameld om dan toch maar op te staan, ondanks dat de zon nog niet eens op is. Ik kan met recht zeggen dat ik nog nooit zo’n productieve ochtenden heb gehad hoor! 

Gisteravond heb ik het ultieme kampeer gevoel beleeft. Op die hanen vanochtend na dan. 
Na een lange dag fietsen kwam ik uiteindelijk terecht bij een ‘camping’, wat meer een restaurant was. Ze hadden er ook twee tenten staan die je kon huren, maar achteraf bleek al het personeel daar in te slapen. Ze vonden het wel prima als ik mijn tentje daarnaast opzette, en ik had een wc, douche en een restaurant tot mijn beschikking. Het mooiste van alles was nog dat ik vanuit mijn tentje een serie kon bekijken, zo goed was de WiFi. En ik hoefde er niks voor te betalen! 

Omdat ik vandaag de ferry naar Koh Tao wilde nemen, en ik na wat research erachter kwam dat de laatste boot om 13.00 uur ging en er twee pieren waren en ik uiteraard de meest zuidelijke moest hebben, moest ik verder fietsen dan ik dacht. En dat in een beperkte tijd. Dus ben ik vroeg op pad gegaan (was toch al wakker gekukeld) en aanvankelijk ging ik erg goed. Zo goed dat ik om iets na negenen al 40 kilometer had gefietst. En toen kwam ik twee andere fietsers tegen waarmee ik een hele tijd heb staan praten waardoor ik uiteindelijk toch nog heel hard door moest fietsen.
Maar ik heb het gehaald, was precies bij de pier toen er bijna aan boord gegaan kon worden. 

Nu ben ik op Koh Tao, wat best leuk lijkt, ondanks dat ik nog niet zoveel gezien heb. Mogelijk blijf ik hier twee dagen, omdat er genoeg te zien is en het duur genoeg was om er te komen. En ik vind het ook wel even lekker om even niet zoveel te doen.
Morgen ga ik eerst maar eens een poging tot uitslapen doen. Hopelijk zijn er geen hanen in de buurt! 

1 Reactie

  1. Nicolette
    januari 31, 2020 / 8:31 pm

    Prachtige foto’s weer en uiteraard genieten we ook van je verhalen en belevenissen!
    Groetjes ook van Ad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *