Dag 342 – 13.086 km

23 januari 2020

Stiekem ben ik gewoon nog een dagje in Bangkok gebleven. Hoewel ik daar dus eigenlijk echt geen tijd voor had en waarin ik wederom niet zoveel van de stad gezien heb. Omdat ik m’n blog nog bij wilde werken, nog wat aan m’n fiets wilde doen, m’n spullen wat wilde organiseren. En ik moest me uiteraard mentaal voorbereiden op de komende drie weken, waarin ik héél veel moet fietsen. Of nou ja, moeten… Waarin ik heel veel wil fietsen!

Dus ging ik vandaag redelijk ‘op tijd’ van start, en wilde ik zo snel mogelijk Bangkok uit zijn. Omdat de randwegen van de stad nu niet bepaald de mooiste zijn. En dat ging eigenlijk allemaal best vlotjes. Zo vlotjes dat ik had bedacht om naar een iOverlander spot te fietsen, en heel stuk verderop aan het strand. Waar je ook kon douchen voor een paar baht. Klonk als muziek in de oren! 

Was wel een beetje jammer dat ik de laatste 60 kilometer wind tegen had, maar uiteindelijk heb ik het gered voor zonsondergang. Die douche heb ik ook kunnen vinden, en nadat ik daarmee klaar was kwam ik een andere douche tegen die het voor de helft deed. Was ook net jammer. 
Maar goed, nu ben ik weer een soort van aan fris en fruitig en heb ik m’n shirt even uit kunnen spoelen. Was de 20 baht (iets van 65 cent) meer dan waard hoor! 
Ze hadden er ook een heel grasveld liggen die ongebruikt was, dus ik had bedacht dat ik daar vast wel m’n tentje op zou mogen zetten. Mooi niet dus!

Aan het strand zelf zijn echter ook meer dan genoeg plekjes, dus daar ga ik nu maar voor. Het waait wel stevig, dus hoop maar dat ik niet weg waai. En dat m’n tentje het nog doet, want ik had al eerder problemen met de rits en de laatste keer dat hij uit zijn hoes is geweest was in Kazachstan. 
De hoogste tijd dus om dat kamperen weer op te pakken, en nu echt! 

1 Reactie

 1. Pieter Jan
  januari 28, 2020 / 4:55 pm

  Hi Jonne,,
  Te zien aan de rails op de foto van de markt rijden daar ook frequent treinen.
  Lijkt me maar een gevaarlijke bedoening. Ben benieuwd goe de nieuwe cyclus van
  (voornamelijk) fietsdagen je af zal gaan, Heel veel plezier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *