Dag 340 – 12.918 km

21 januari 2020

Wij deden geen Co van Kessel maar een Nick en Jonne vandaag. Dat wil zeggen, wij maakten een fietstocht door Bangkok. En we hadden een missie, want ik wilde graag een hangmat kopen. Dat schijnt namelijk helemaal handig te zijn als je in de jungle wil kamperen.

Dus gingen wij vol goede moed op weg, eerst naar de Decathlon. Waar ze een beetje een kleine selectie spullen hadden, en de hangmat het niet echt was.
De volgende winkel had wel wat, maar dat moest in plaats van de 30 dollar die het normaal kost in een keer 80 dollar kosten, en dan moest je er nog lijnen bij kopen ook. De drie winkels daarna hadden hangmatten die of te groot, te zwaar of te duur waren (meestal alle drie). En ik ben verder ook niet veeleisend of zo. 

Dus hebben we even pauze genomen en heb ik verder gegoogeld naar outdoorshops, heb ik sites bekeken en kwam ik op een winkel uit die een goede selectie hangmatten hadden, waarvan er ook nog iets te betalen was. Minpuntje was wel dat die dus helemaal aan de andere kant van de stad zat. 

Wij die kant op dus, dwars door het drukke verkeer van Bangkok, in de spits. Was wel leuk eigenlijk! En het leukste is nog dat ze niet toeteren in Thailand, zo’n verademing! Toen we eindelijk bij de outdoor winkel aankwamen bleek deze gesloten, ondanks dat hij volgens de openingstijden open zou moeten zijn. Na wat rondvraag te hebben gedaan was de conclusie dat de eigenaar aan het kamperen was en dat niemand een reservesleutel had. Net nu deze winkel er wel echt als een kanshebber uitzag! Wat een verschrikkelijke domper zeg! Het beste is nog wel: morgen zijn ze weer open. Maar laat ik dan net weer moeten vertrekken uit Bangkok, omdat ik Singapore anders nooit op tijd ga halen. 

Conclusie: de fietsroute van vandaag was meer dan 50 kilometer lang en het heeft precies niks opgeleverd. Zelfs geen enkele foto, want dat was wat lastig op de fiets in het verkeer. Ik weet wel zeker dat we delen van Bangkok hebben gezien waar geen enkele andere toerist ooit komt, maar andersom is het ook: van alles wat alle andere toeristen bekijken in Bangkok heb ik niks gezien. Da’s voor de volgende keer! 😉

1 Reactie

  1. Mary
    januari 24, 2020 / 1:58 pm

    Coronavirus in SGP, dus let je op?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *