Dag 338 – 12.866 km

19 januari 2020

Nou, ik heb álles uit mijn dag ticket voor Angkor Wat gehaald hoor. Die overigens belachelijk duur was. Maar ik ben er nog moe van! 

Om half 5 ben ik vertrokken uit het hostel, en onderweg naar de ticket office had ik al een bijna dood ervaring, toen er een gigantisch soortement van wesp achtige in mijn shirt vloog. Gelukkig heb ik het overleefd en heb ik het beest uit mijn shirt weten te krijgen voordat het me doodstak, en dat al fietsend zonder te vallen. Eenmaal bij Angkor Wat heb ik me opgesteld bij een vijvertje voor de zonsopgang, waar het mega druk was omdat de hoofdvijver afgesloten was. Iedereen moest het dus met dit vijvertje doen. 
Ik heb er uren gestaan, maar heel spectaculair was de zonsopgang helaas niet. Uiteindelijk zag je wel een soort van de zon, maar omdat ik dus bij de verkeerde vijver stond, kwam deze niet van achter Angkor Wat op, maar drie kilometer ernaast. Maar goed, dat was in ieder geval al wel een hele vooruitgang vergeleken die ene keer dat ik de zonsopgang bij Lake Louise ging bekijken en de zon zich drie dagen later pas liet zien en het een grote grijze bedoeling was. 

Ik had begrepen dat iedereen naar de zonsopgang meteen naar Angkor Wat zelf zou gaan, dus heb ik mijn fiets weer opgehaald en ben ik naar een andere tempel gefietst. Waar niemand was, dus dat was een goede beslissing. De rest van de dag ben ik van de ene tempel naar de andere gefietst, heb ik kilometers gelopen, héél veel foto’s gemaakt en ben ik maar een aantal keer kuddes Chinezen tegen gekomen. 
Aan het einde van de dag was ik kapot, en wel weer even uit getempeld, maar ik vond het wel de moeite waard! Zelfs Nick was blij dat hij uiteindelijk toch gegaan was, want daar had ie heel lang over zitten twijfelen. Want, tickets niet goedkoop. 

Vandaag hadden we het doel om in Bangkok te komen. Er waren mogelijkheden met minibusjes en zo, maar dat vonden we lastig met de fietsen. Een grote bus kon ook, maar was erg duur. Uiteindelijk hebben we maar besloten om te gaan liften, wat aanvankelijk nog niet zo makkelijk ging. Het duurde even voordat we een lift hadden gevonden in Cambodja, maar die bracht ons wel helemaal naar de grens met Thailand. De volgende lift bracht ons naar iets buiten Bangkok, dus het laatste stukje de stad in hebben we gefietst. Kwart voor 12 ’s avonds waren we in het hotel, dus we hebben het wél gehaald vandaag. Wat ik per se wilde. 

Morgen ga ik eerst maar een poging tot uitslapen doen, en dan misschien op het gemakje de stad een beetje verkennen! 

5 Reacties

 1. Heidi de Kok
  januari 23, 2020 / 9:33 am

  Geniet van je avonturen. Veel plezier in Bangkok!
  Groetjes Heidi

 2. Gisela
  januari 23, 2020 / 5:50 pm

  Prachtige foto’s!!!!

 3. Rianne Maas
  januari 23, 2020 / 5:53 pm

  Werkelijk prachtige foto’s Jonne! Ik kan me voorstellen dat het zeer de moeite waard was.
  Ik herinner me nog de prachtige foto’s ook van Anneke toen zij er was.

  Groetjes, Rianne

 4. Peter van Rijn
  januari 24, 2020 / 10:55 am

  De zonsopgangsdeceptie bij Angkor Wat kan ik goed meevoelen. Toen wij er enkele jaren geleden waren stonden we extra vroeg op om ons met de tuktuk (we hadden de fietsen niet mee) naar het complex te laten brengen. Tegen de tijd dat we er waren was het helemaal dichtgetrokken en begon het te regenen. Weg zonsopgang. 🙁
  Maar de tempel was prachtig.

  • jonnevanbommel
   Auteur
   januari 31, 2020 / 7:56 am

   Gelukkig geen regen, dat is helemaal verschrikkelijk!
   De tempel was mooi ja, hoewel Angkor Wat zelf niet mijn favoriet was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *