Dag 336 – 12.760 km

17 januari 2020

Dat guesthouse van gisteren ja, was bijzonder. We hadden dus specifiek naar de WiFi gevraagd voor we besloten er te blijven, maar note for self: check dat dan ook meteen even. Die WiFi deed het dus niet/was niet aanwezig, dus toen we daar naar vroegen werd er verteld dat ze er naar gingen kijken en het op gingen lossen. Om vervolgens ergens op een stoeltje te gaan niksen. Dus toen we er nog een keer naar vroegen weet ik niet precies wat er gebeurde, maar het eindigde in ieder geval met een schreeuwend mens die ons geld terug in ons handen duwde en vond dat we moesten vertrekken. Hoe dat zo kwam weet ik ook niet, was een erg aparte ervaring. Op zich vonden we het geen ramp, want de bedden waren knalhard en we hadden toch al gedoucht. 
Dus hebben we onze spullen gepakt en zijn we vertrokken, maar niet voordat het mens al schreeuwend de politie ging bellen. Was al helemaal apart, want wij hadden inmiddels alles op onze fiets geladen en stonden op het punt weg te gaan. Ze zal thuis wel onder de duim zitten 😉

Al met al was het eigenlijk allemaal best grappig, voornamelijk omdat ze waarschijnlijk dacht dat wij er heel erg mee zaten als ze ons weg zou sturen, wat absoluut niet het geval was. Uiteindelijk zijn we naar een guesthouse een kilometer verderop gegaan, wat één derde van de prijs kostte en wel WiFi had. Het was wel iets minder schoon, er liepen wat mieren en er landde halverwege de avond, terwijl ik op m’n gemakje aan het computeren was, een grote bidsprinkhaan op mijn gezicht, maar dat alles namen we maar voor lief. De eigenaar was namelijk wél aardig, en de bedden lagen een stuk beter ook nog.

Vandaag hebben we nog een stukje gefietst, het laatste stuk naar Siem Reap. Wat allemaal best vlot ging, want het was niet zo ver meer. Voor lunchtijd waren we er al, hoewel het zoeken naar een geschikte slaapplaats nog wel wat voeten in de aarde had. Alle privé kamers waren nogal duur of uitverkocht, op één na, wat echt een armzalige rotzooi was. En omdat het zacht uitgedrukt vrij warm is, was airconditioning stiekem best wenselijk.
Nu hebben we maar genoegen moeten nemen met een dorm, maar het heeft airconditioning, de WiFi doet het soms, er is warm water (nog niet eerder gezien in Cambodja) en het is goedkoop. Best prima dus. 

Oorspronkelijk was ik van plan om eind van de dag al naar Angkor Wat te gaan om de zonsondergang te bekijken, maar omdat ik inmiddels moe en lui was is hem dat niet geworden. 
Morgen gaat mijn wekker om kwart over 4 om de zonsopgang te kunnen zien, en ik moet nog een entree ticket kopen wat waarschijnlijk ook even gaat duren. 

Hopelijk is het zo mooi als ze zeggen, ik ben benieuwd! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *