Dag 319 – 11.427 km

31 december 2019

It was my lucky day yesterday! Toen de slaapbus geen bedjes bleek te hebben maar een soort van ligstoelen, waarbij de mijne natuurlijk in zo’n goede staat verkeerde dat dat alles was wat ie kon doen. Iets rechterop zitten was niet mogelijk. En dat was nadat ik erachter kwam dat ik 25 procent te veel had betaald voor dat geweldig comfortabele bed. 

Reizen met fiets, buiten reizen op de fiets, is ook altijd een beetje zenuwslopend. Omdat ik dus heel zuinig met mijn fiets ben, maar andere mensen dat duidelijk niet zijn. En ze altijd héél veel haast hebben om bagage in te laden, en ze daarbij dan vooral heel veel moeten duwen en trekken. Omdat ze eigenlijk die fiets in een plekje willen frotten waar die gewoon niet past niet. Moet ik wel zeggen, ik weet niet wat al die andere mensen allemaal bij zich hadden, maar in ieder geval veel. Want mijn fiets paste er bijna niet meer bij, en daar had ik van tevoren nog wel voor laten bellen. Dat het duidelijk zou zijn dat die fiets dus mee moest. 

Eenmaal uitgeladen was het spatbord weer eens in een onmogelijke bocht gebogen en vraag ik me af of hij deze ronde gaat overleven. Hij loopt vooralsnog nog aan namelijk, en er lijkt ook iets afgebroken te zijn waardoor er iets klappert als ik over een hobbeltje ga. En dan wilden ze nog wel dat ik extra ging betalen voor die fiets.
Aangezien volgens mij verder niemand heeft moeten betalen voor het meenemen van de inboedel heb ik ook maar vriendelijk afgeslagen. 

Dus nu ben ik in Luang Prabang, ben ik helemaal uitgerust (not) en moet ik nog 2,5 uur wachten voordat ik in kan checken. En is het koud! 
Ik ga in de tussentijd dus maar even kijken of ik wat van m’n fiets kan maken 🙂

1 Reactie

 1. Erik Minnen
  januari 1, 2020 / 12:04 pm

  Hoi Jonne,
  De allerbeste wensen voor het nieuwe jaar.
  Ik hoop dat jouw reis je ook dit jaar weer vele mooie en onvergetelijke ervaringen oplevert!
  Zet ‘m op en geniet ze, het hele jaar door!

  Erik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *