Dag 317 – 11.424 km

29 december 2019

Slight change of plans. Want gisteren kwam ik erachter dat een busreis naar Luang Prabang maarliefst 11 uur duurt, en 11 uur heen en dan weer 11 uur terug voor alleen maar een avondje in Luang Prabang leek me een beetje overdreven. Vliegen kan ook, maar dat vond ik wel weer erg duur worden. Dus had ik het hele LP idee al weer soort van opgegeven en bedacht dat ik dan maar weer gewoon verder ging fietsen. Want dan had ik voor de rest nét een beetje meer tijd. 

Uiteindelijk zijn heel de plannen omgegooid en ga ik alsnog naar Luang Prabang morgen. En ik neem mijn fiets mee. Want vanuit daar ga ik de fietstocht weer voortzetten, samen met mijn fiets maat Nick. Hoe de route gaat verlopen weten we nog niet, want mogelijk willen we ook nog naar het zuiden van Laos, en vanuit daar Cambodja in. Maar omdat ik ook nog dat park in Thailand wil zien denk ik eraan om een hoek van Thailand mee te pakken. Omdat in Laos blijven ook betekent dat ik een heel stuk van de weg die ik tot Vientiane gefietst heb weer terug moet fietsen. En regel nummer 1 was nog steeds: geen backtracking. Daar zijn we allergisch voor. 

Maar goed, eerst maar eens in Luang Prabang arriveren en Nieuwjaar overleven..! 

Ps. Voor Vientiane hoef je dan weer niet per se naar Laos te komen. Ik ging vandaag sightseeën en was in 3 uur klaar. En dan ben ik zelfs nog op de wannabe Arc de Triomph geweest ook! 
Maar je kunt er wél lekker eten! 

3 Reacties

 1. Rarda
  december 31, 2019 / 10:32 am

  Leuk Jonne weer een tijdje samen fietsen met Nick!!
  Heel veel plezier met oud en nieuw!!

  Liefs, mama

 2. caroline klaassen
  december 31, 2019 / 4:49 pm

  Hoi Jonne, onze beste wensen voor het nieuwe jaar! Dat het maar een mooi en avontuurlijk mag worden in goede gezondheid!
  Caroline & Peter

 3. Yvonne Rooijmans
  januari 1, 2020 / 12:02 pm

  Hoi Jonne, wat ziet alles er geweldig uit en zulke mooie foto’s!!!
  Jac en ik wensen je weer alle voorspoed, plezier en gezondheid voor 2020 ‼️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *