Dag 316 – 11.424 km

28 december 2019

We hebben het gehaald hoor, Vientiane. En om dat te vieren heb ik uitgebreid gegeten bij een Indisch restaurant. Omdat ik niet had geluncht en ook maar een mager ontbijtje had gehad was ik uitgehongerd. 
Dus bestelde ik een vegetarische curry, rijst, knoflook naan én samosa’s en moest ik het magische bedrag van €3,70 afrekenen. En lekker dat het was! 

Afgelopen twee dagen zijn er twee fietsers me tegemoet komen fietsen. En blijkbaar is de etiquette in Zuidoost Azië anders dan in Centraal Azië. In Centraal Azië stop je namelijk en maak je een praatje. Over hoe slecht het wegdek was, hoe slecht het eten was, maar hoe mooi de omgeving is. Dat gaat niet op in Zuidoost Azië. Daar zwaaien mensen en fietsen ze gewoon verder. Beetje teleurstellend. Want hier kunnen we over het lekkere eten praten! 😉

Na 9 dagen achter elkaar, en 775 kilometer gefietst te hebben ben ik er een beetje moe van en ga ik morgen hopelijk héél lang uitslapen. Tot nog toe lukt dat namelijk nog niet helemaal, aangezien ik iedere dag héél vroeg wakker ben. Morgen ga ik op m’n gemakje Vientiane verkennen en wat plannen maken. Want 14 februari sta ik paraat in Singapore, maar omdat ik nog zó veel wil zien moet ik een beetje een strakke planning hebben 😉

1 Reactie

  1. Minke
    december 30, 2019 / 10:20 am

    Mooi gedroned Jon! Je bent al bijna een pro drone-vlieger zo te zien!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *