Dag 314 – 11.270 km

26 december 2019

Vandaag heb ik getracht een paar bananen te kopen, lees: 2 of 3. Dit bleek onbegrijpelijk, waardoor ik ben geëindigd met een reusachtige tros met minstens 50 banaantjes eraan. Ik heb dus maar zowel ontbeten als geluncht met bananen, en nu heb ik nog steeds een hele zak over.
Hoewel ze allemaal bij de steeltjes van de tros zijn gevallen omdat ze zo rijp zijn, dus denk dat ik morgenochtend de rest moet opeten…

Het heeft bijna een jaar mogen duren, maar inmiddels heb ik mijn tassen zo ingedeeld dat ik niet altijd het onderste uit de tas nodig heb. Ben ik zeer content mee! Waar ik iets minder content mee ben zijn mijn fiets schoenen. Ik heb overwogen ze niet meer mee te nemen, maar heb dat uiteindelijk toch wel gedaan. Eergisteren merkte ik dat de plaatjes los zaten en heb ik alles weer vast geschroefd, gisteren ontdekte ik dat er wederom een schroef uit is, waardoor ze nu weer onbruikbaar zijn. Het klik systeem dan in ieder geval. En aangezien dit pas de 6e schroef of iets dergelijks is die ik kwijt ben geraakt (wat verder nooit iemand lijkt te overkomen) word ik er een beetje moedeloos van en ben ik serieus aan het overwegen om ze te klikeren. Scheelt weer gewicht! 

Vandaag heb ik nog een stuk rechtdoor gefietst, voornamelijk door landbouw gebied. Was wel wat minder mooi dan de bergen, hoewel wel makkelijker te fietsen. Ben er alsnog moe van hoor! 

Mijn kont doet nog steeds zeer, maar ik heb net mijn zadel met olijfolie behandeld. Dat ie eindelijk maar eens wat beter gaat zitten! Want na 3500 kilometer mag dat best wel. 

Komende twee dagen fiets ik nog semi-parallel aan de Mekong rivier en dan ben ik in Vientiane. Waar ik eens even ga uitrusten en mijn kleren ga wassen. Want die kunnen wel een wasje gebruiken! 😉

2 Reacties

 1. Pieter jan
  december 29, 2019 / 3:24 pm

  Foto’s hebben ander perspectief. Met drone gemaakt? Wel mooi!!!

  • jonnevanbommel
   Auteur
   december 30, 2019 / 5:55 am

   De eerste en de laatste met drone dus ja, overduidelijk 😉
   Het is nog allemaal niet je van het, ik ben nog maar gewoon een beetje aan het proberen… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *