Dag 309 – 10.864 km

21 december 2019

Mijn kont doet even intens pijn. Want hoewel het fietsen verder eigenlijk wel prima gaat, moet m’n kont wel weer even wennen. Al dat wandelen heeft blijkbaar toch wel enig nut gehad voor m’n benen, hoewel m’n spieren duidelijk zijn verminderd en mijn vet duidelijk is verdubbeld (het leven is niet eerlijk, Minke had zowaar zichtbare beenspieren gekregen). Maar al dat zitten op dat harde zadel is weer inkomen. Helpt het weer ook niet mee, want hoewel redelijk warm (21 graden) en technisch gezien droog, was de luchtvochtigheid vandaag 94 procent. Komt erop neer dat je daar net zo nat van wordt, want je bevindt je de hele tijd in een wolk. 

Ik had al vernomen dat kamperen in Vietnam moeilijk is, en dat is geen understatement. Alles is volgebouwd, en alle stukjes waar geen gebouwtjes staan staat onder water. Dus moet ik naar hotels/guesthouses, wat met dit klimaat niet heel vervelend is. Want je wordt er maar vies en klam van, de hele tijd in een wolk fietsen. 

Helaas is booking.com geloof ik niet zo’n ding hier. Niet zo heel veel hotels gebruiken dat, blijkt. Voor vandaag had ik de optie om niet zo ver te fietsen (65 km) of een stuk verder te fietsen (125). Omdat daar de goedkoopste hotels waren. 

Het plan is om morgen Vinh te bereiken, en dat ligt zo’n 200 kilometer van Ninh Binh vandaan. En omdat het beter verdeeld was als ik vandaag meer zou fietsen, heb ik dat maar gedaan. Om vervolgens, eindelijk op plaats van bestemming, er achter te komen dat heel het hotel waarvoor ik zo ver gefietst heb niet meer bestond. Gelukkig was er om de hoek een guesthouse, dat eigenlijk boven budget was, maar waar ik nu toch verblijf hoor. Want ik ging echt niet nóg verder fietsen! 
Het lijkt erop dat ik dus gewoon op de bonnefooi moet gaan, want guesthouses genoeg. Alleen de prijzen zijn dan weer een beetje lastig…

Hopelijk gaat de zon morgen dan eindelijk schijnen, zodat mijn kleren eindelijk een beetje kunnen drogen. Want alles wat nat is blijft nat, wat net een beetje jammer is als je wél je ondergoed wil wassen. Wat zeggen ze dan ook alweer? Kleinigheidjes blijf je houden 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *