Dag 310 – 10.941 km

22 december 2019

Wat ik zo leuk vind aan Azië is dat mensen werkelijk waar álles meenemen op hun fiets/brommer. Van hele inboedels tot hele families. Daardoor ben ik zo ongeveer de lichtst bepakte die er rond rijdt, maar toch steken mensen goedkeurend hun duim op. Gisteren zag ik een brommer met aanhangertje rijden, met daarin maarliefst 3 koeien. Ik bedoel maar! 

Vandaag heb ik nog maar een stukje rechtdoor gefietst. De route is niet de meest inspirerende ooit, gewoon de doorgaande weg, waar iedereen gebruik van maakt. Maar met een muziekje op, waarmee ik onbeschaamd mee zing, gaat het allemaal best vlot. Als de muziek het doet dan, want de nieuwe oortjes die ik heb aangeschaft zijn van uitmuntende, Chinese kwaliteit en worden niet zo blij van een vochtig klimaat. 
Hoewel vandaag best een goede dag was, het zonnetje heeft zowaar heel eventjes geschenen. Daarom zijn mijn armen nu iets roder uitgevallen dan de bedoeling was. Ik ben niet meer gewend aan zonlicht! 

Het plan was om in een hostel in Vinh te slapen, die niet op booking.com stond, maar wel op zowel maps.me als Osmand. Mijn ‘zoek een slaapplaats’ skills moeten duidelijk weer een beetje opgekrikt worden, want dat hostel was er dus niet, waardoor ik nu in een van de vieste hotels ooit slaap, voor de hoofdprijs. Net een beetje jammer ja. Vooral ook omdat er meer dan genoeg hotels/guesthouses zijn, maar ik die pas allemaal later tegen kwam, toen ik op weg was naar de supermarkt. Die hebben ze hier namelijk. 

Ik zou niet weten waarom je als toerist zijnde ooit naar Vinh zou komen, want volgens mij is er absoluut niks te beleven, op die supermarkt na dan. Van tevoren moet je wel compleet Feng Shui zijn, want de winkel is 4 etages groot, bij de broodafdeling lijkt het net op Black Friday in Amerika (iedereen wil dat stokbroodje scoren) en het is afgeladen vol met krijsende kinderen (het ballenbad bij de IKEA is er niks bij). 
Het was dus wel weer genoeg sightseeing voor mij vandaag! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *