Dag 295 – 10.648 km

8 december 2019

Mayday mayday! De eerste vlucht is een feit, de eerste crash ook. Was misschien niet het beste plan om in de gang van het hotel uit te proberen, maar toen het eindelijk werkte wilde ik het ook proberen ook! Ik had al begrepen dat ik zwaar ongeschoold ben omdat ik nooit ‘game’, maar ik hoop dat oefening kunst gaat baren. Maar voor de volgende vlucht ga ik wel naar een groot grasveld met in geen velden of wegen een boom te bekennen. Met een drone vliegen blijkt dus best moeilijk. 

Gisteren zijn we aangekomen in Xi’an, waar we meteen even een rondje gelopen hebben. Toeristische trekpleister van de stad zelf is de moslimse wijk, waar voornamelijk veel eetkraampjes te vinden zijn. Waarom het de moslimse wijk heet is mij een raadsel, want ze serveren er voornamelijk veel varkenspoten en schorpioenen op een stokje en zo. Van die dingen die wij maar gewoon overslaan…

Vandaag zijn we naar het terracotta leger geweest. We hadden de tip gekregen om heel vroeg te vertrekken, omdat het druk zou zijn. Het is namelijk weekend natuurlijk, hadden wij even niet aan gedacht. Dus zijn we semi vroeg vertrokken, en viel het wonder boven wonder nog best mee met de drukte! De Chinezen vinden het het achtste wereldwonder (daar heb je die grootspraak weer), wat ik wel ietwat overdreven vind. Het was leuk om gezien te hebben, en als je er toch bent wil je het ook zien ook natuurlijk! Maar één keer is wel genoeg voor mij. 

Omdat we in Xi’an in een 5+ sterren hotel slapen (het bed is gewoon zacht, en da’s dan het eerste zachte bed waar ik op slaap sinds ik in augustus weer verder ging reizen) hebben we besloten om nog een dagje langer te blijven. Zodat we ook even een dagje kunnen lanterfanten. 

En dan gaan we weer terug naar Chengdu, waar ik m’n fiets weer even op moet lappen voordat we aan de grote tocht naar Vietnam kunnen beginnen! 

Ps. De eerste 10 foto’s zijn van Pingyao.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *