Dag 292 – 10.648 km

5 december 2019

Ik heb een nieuw speeltje. Koste wat moeite, maar dan heb je ook wat: de nieuwe DJI Mavic Mini. Hij zit nog in de doos, met het plasticje er omheen. Want de jongen in de winkel wilde wel meehelpen met alles installeren, alleen moet je daar een app voor downloaden. Dat met een Android telefoon via de Google play store moet, en dat gaat dan net weer effe moeizaam in China. Want Google. En de VPN heeft weer even opstart problemen (lees: start dus niet op) wat het enigszins bemoeilijkt. Omdat we ook niet zoveel tijd hadden hebben we het maar even gelaten voor wat het is, en kan ik dat hopelijk binnenkort wél downloaden (lees: vanavond).

Mocht je willen shoppen in Beijing dan moet je naar de laatste mall waar we zijn geweest. Sowieso zijn ze erg goed in malls in China, daar is Amerika niks bij. Maar deze, deze was uitzonderlijk goed. Met het metrostation er pal onder hoef je niet naar buiten, er is álles te vinden, van kleren tot apparatuur, van goedkoop(er) tot onbetaalbaar. En het mooiste was nog dat ze een mega foodcourt hadden waarbij het ene tentje er nog lekkerder uitzag dan het andere. Ik had er best drie dagen kunnen bivakkeren, en ik hou niet eens van winkelen! 

En nu zitten we in de trein naar Pingyao. Wat er wel een beetje vreemd aan toe gaat, want er waren zogezegd geen zitplaatsen meer, dus we moesten een staanplaats kopen. In de hogesnelheidstrein, die verder best luxe is. Uiteindelijk bleken we best wel te kunnen zitten, alleen niet naast elkaar. En moest ik op het einde even van plaats wisselen. Waardoor ik langs een mevrouw kwam te zitten die allemaal selfies met me wilde maken. Voelde me net een echte filmster, ze ging eerst even haar kapsel fatsoeneren voor de foto. Want, als je haar maar goed zit! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *