Dag 298 – 10.648 km

11 december 2019

Wij hebben vastgesteld dat Chinezen gewoon weinig schaamte kennen. Rochels oprochelen en uitspugen op straat, op het treinstation, in een restaurant of waar je ook maar kunt bedenken, helemaal normaal. Allerlei bijzondere filmpjes op je telefoon bekijken met het geluid op luider, ook helemaal normaal. De raarste kapsels, helemaal normaal. Als man zijnde mooi geëpileerde en bijgetekende wenkbrauwen, gewoon normaal. In je pyjama en sloffen over straat gaan, nog normaler.
Vooral vanwege dat laatste vinden we China eigenlijk best leuk. Omdat ik in Nederland ook best met m’n pyjamabroek over straat zou gaan, maar er dan in ieder geval nog schoenen onder aan zou trekken. Maar dat hoeft hier dus niet hoor! Iedere dag zien we wel een aantal leuke pantoffeltjes voorbij komen. 
Ja, we kunnen ons hier best even zien wonen, en vinden jammer dat het er al weer zo goed als op zit! 

Gisteren ben ik weer herenigd met mijn fiets (hij stond er nog) en vandaag heb ik hem dan eindelijk die wasbeurt gegeven. En een nieuwe binnenband op het voorwiel gelegd, want de oude was gatenkaas. Inmiddels heb ik ook al weer even tijdelijk afscheid genomen van de fiets, want we hebben hem naar het treinstation gebracht, zodat ie morgen dezelfde kant op gaat als wij. Uiteindelijk blijkt het namelijk best gunstig dat we wat eerder weer terug zijn in Chengdu, want de weg naar Vietnam blijkt moeilijker en langer dan gedacht. Er gaat geen rechtstreekse trein naar de grens, en het was onmogelijk om de fiets in een keer door te sturen naar Pingxiang, de plaats waar we eigenlijk heen willen. Dus nu gaan we eerst naar Nanning, lekker 20 uurtjes in de trein, om vervolgens nog even te moeten bekijken hoe we dan daadwerkelijk bij de grens moeten komen. 

De eerste uitdaging is om alle spullen in de trein de krijgen, want aangezien we (lees: vooral ik) wat spullen hebben gekocht onderweg, alle fietstassen mee moeten én de backpacks, gaat dat al een verhuizing met moeilijkheidsgraad uitzonderlijk moeilijk worden. En daarna zien we wel weer verder! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *